Remaniere guvernamentală la orizont? Miniştrilor li se reproşează proastă comunicare publică

Cinci miniştri ar putea fi scoşi din Guvern, după ce, prin declaraţiile lor, au creat o imagine negativă cabinetului Grindeanu şi PSD.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul Grindeanu ar putea fi remaniat în următoarea lună, pe fundalul nemulţumirilor lui Liviu Dragnea faţă de modul în care miniştrii "au comunicat" în spaţiul public, relatează digi24.ro. Potrivit lui Dragnea, din cauză că aceştia dau "mesaje greşite", măsurile bune luate de Guvern nu se văd.

Pe lista miniştrilor care ar urma să fie remaniaţi se află, culmea, chiar cea pe care Dragnea o voia cândva premier: Sevil Shaidedeh. Aceasta a fost cea care a anunţat prima dată posibilitatea ca Guvernul să plafoneze indemnizaţiile pentru mame şi de a extinde perioada concediului de creştere a copilului de la doi la patru ani. Potrivit lui Dragnea, care a ieşit la rampă după ce această veste a creat nemulţumiri în spaţiul public, măsura nu ar fi fost discutată în prealabil cu partidul.

Pe listă s-ar afla şi Lia Olguţa Vasilescu care şi ea ar fi comunicat prost pe tema plafonării indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, susţinând că această măsură va opri o înşelătorie a statului român. Dragnea i-a mai reproşat Liei Olguţa Vasilescu proasta comunicare în contextul Legii salarizării unitare.

De proastă comunicare se face vinovat şi ministrul Finanţelor care nu ar fi explicat corespunzător impozitul pe venit global şi impozitul pe gospodărie din proiectul modificării Codului Fiscal, ceea ce a determinat o reacţie negativă în societate.

Şi un ministru ALDE se află pe lista celor care ar putea fi remaniaţi, respectiv ministrul Energiei, Toma Petcu, căruia i se reproşează slabă prestaţie la minister.

Ultimul pe listă ar fi Tudorel Toader cel care întârzie „nepermis de mult” cu pachetul de legi pe Justiţie.

„O să cer o audienţă la Ministrul Justiţiei, după ce mi-o avizează ca să îi explic că Parlamentul nu este anexa Guvernului. O să am îndrăzneala să fac lucrul ăsta. Întârzie nepermis de mult. Se lungeşte foarte mult discuţia despre un subiect care nu mai începe. Cred că ar trebui să ne ocupăm în mod serios de toate lucrurile care sunt enunţate public şi finalizate. Beneficiază de orice susţinere în condiţiile în care există o coerenţă şi un termen cât de cât realist. Nu poţi beneficia de susţinere la nesfârşit, beneficiezi câteva luni şi mai vedem după-aia”, declara recent Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne