Regii Felipe al VI-lea şi Letizia ai Spaniei îşi inaugurează agenda internaţională cu o vizită la Vatican

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei.
Regele Felipe al VI-lea al Spaniei. (Robert Marquardt/Getty Images)

Regii Felipe al VI-lea şi Letizia ai Spaniei îşi inaugurează luni agenda internaţională cu o vizită oficială la Vatican, unde vor fi primiţi de Papa Francisc, informează EFE.

Monarhii vor fi însoţiţi de ministrul spaniol al afacerilor externe, José Manuel Garcia-Margallo. Vizita va include doar audienţa cu suveranul pontif şi întâlnirea cu secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolin.

La aceasta reuniune cu Papa Francisc este posibil să se discute de invitaţia, deja înaintată de episcopii spanioli, ca suveranul pontif să vină în Spania anul viitor, cu ocazia comemorării celui de-al cincilea centenar de la naşterea sfintei Teresa de Jesus.

În privinţa vizitei în sine, Casa Regală a ţinut să arate că prima vizită internaţională a noilor regi ai Spaniei la Vatican nu are nimic de-a face cu nicio tradiţie şi nici cu dorinţa de a compensa absenţa simbolurilor sau ceremoniilor religoase pe durata zilelor procesului de succesiune, ci pur si simplu că aceasta a fost data stabilită de cele două părţi.

Arhiepiscopul de Madrid, Antonio María Rouco Varela, a oficiat o ceremonie religioasă privată în capela de la Palatul Zarzuela, după ziua proclamării, însă la aceasta nu a asistat presa, iar Casa Regală nu a furnizat nici fotografii, nici informaţii cu privire la cei prezenţi.

În următoarele trei săptămâni, noii regi ai Spaniei vor efectua trei alte vizite oficiale, în Portugalia, Maroc şi Franţa. După vizita de luni, noii regi se vor întâlni în 7 iulie la Lisabona cu preşedintele portughez Aníbal Cavaco Silva, vor avea o reuniune cu regele Mohamed al VI-lea în 14 iulie, iar ulterior vor merge la Paris, pentru o întâlnire cu preşedintele francez Francois Hollande.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe