Regele Mihai la Vatican alături de Papa Benedict al XVI-lea

Regele Mihai si Principele Nicolae
Regele Mihai si Principele Nicolae (Blog Principele Radu)

Majestatea Sa Regele Mihai I este invitat să participe la ceremoniile aniversării a 900 de ani de la recunoaşterea oficială a Ordinului Suveran de Malta, în anul 1113, festivităţile urmând a avea loc la Vatican, în prezenţa Sanctităţii Sale Papa Benedict al XVI-lea. Potrivit Biroului de Presă al Majestăţii Sale Regelui Mihai I, Majestatea Sa va fi însoţit de Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Principele Nicolae.

Regele Mihai răspunde astfel invitaţiei oficiale a Alteţei Sale Eminentisime Fra’ Mattew Festing, Principe şi Mare Maestru al Ordinului Suveran Militar şi Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta.

Sâmbătă, 9 februarie 2013, la ora 10.30, Familia Regală va participa, la Vatican, la slujba oficială de la Basilica Sfântul Petru. La ora 12, Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea se va adresa participanţilor. La ora 13, o recepţie va fi găzduită de Sfântul Părinte în Sala de Audienţe Paul al VI-lea.

Ordinul Suveran Militar de Malta este un ordin religios, de natură tradiţională nobilă, militar-cavalerească. Ordinul este subiect suveran de drept internaţional, activitatea sa desfăşurându-se pe baza “Cartei Constituţionale” şi a “Codului Ordinului”, revizuit în anul 1997. Ordinul cuprinde 10.000 de cavaleri, răspândiţi pe întreaga suprafaţă a globului, împărţiţi în trei categorii. Misiunea Ordinului este sintetizată de motto-ul “Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum” (Apărarea credinţei şi asistenţă pentru cei săraci).

Ordinul Suveran de Malta a stabilit relaţii diplomatice cu România în anul 1932, sub domnia Regelui Carol al II-lea. Primele acţiuni umanitare ale Ordinului s-au desfăşurat, însă, pe teritoriul ţării noastre începând cu secolul al XIII-lea.

În zilele noastre, Suveranul Ordinului a efectuat vizite de Stat la Bucureşti în anii 2002 şi 2011.

Regele Mihai I a făcut o vizită la Roma, la invitaţia Suveranului Ordinului, în ianuarie 2012, iar Principesa Moştenitoare şi Principele Radu au fost primiţi de Suveranul Ordinului, tot la Roma, în octombrie 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne