Reforma în domeniul fiscal discutată de Vlad Plahotniuc şi FMI

Fiind într-o deplasare în SUA, Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova, a avut o întrevedere cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI).
Sediul central al FMI din Washington DC, SUA (SAUL LOEB / AFP / Getty Images)
Ana Chitoroagă
10.09.2012

Fiind într-o deplasare în SUA, Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova, a avut o întrevedere cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI). Principalul subiect al discuţiilor parlamentarilor moldoveni cu oficialii FMI s-au axat pe reforma din domeniul fiscal. La întrunire oficialul moldovean a fost însoţit de deputaţii democraţi Igor Corman şi Adrian Candu.

În contextual celor expuse, Vlad Plahotniuc a precizat: ”În calitate de prim-vicepreşedinte al Parlamentului, am optat permanent pentru implicarea Legislativului în îndeplinirea la timp a tuturor angajamentelor asumate cu FMI. În continuare, toată atenţia se îndreaptă spre managementul instituţiilor statului, spre obiectivul de a-şi îndeplini angajamentele conform acordului cu FMI".

Totodată, ambele părţi şi-au confirmat angajamentul pentru continuarea relaţiei de cooperare dintre Republica Moldova şi FMI, în vederea dezvoltării economice a ţării noastre.

În acest sens, directorul adjunct al Departamentului European din cadrul FMI, Aasim Husain, a declarat: "Relaţia dintre FMI şi Moldova a fost bună şi consecventă. Îmi exprim speranţa că există dorinţă politică în a lua măsuri pentru îmbunătăţirea sistemelor fiscale".

Precizăm că potrivit Publika.TV, Vlad Plahotniuc a discutat în SUA şi cu reprezentanţi ai Overseas Private Investment Corporation (OPIC) despre măsurile concrete care urmează a fi luate pentru a sprijini mediul de afaceri, în special întreprinderile mici şi mijlocii din ţara noastră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor