Redactorul-şef al Sputnik şi Pogrom îşi găseşte moartea prin cădere de la etaj

(Pixabay)
A.P.
28.12.2021

Iegor Prosvirnin, redactor-şef la Sputnik şi Pogrom, a murit după ce ar fi căzut de la fereastra apartamentului unde locuia cu familia, în Moscova.

Fondatorul blogului naţionalist rus a susţinut anexarea Ucrainei, dar mai târziu a prezis un război civil acolo şi l-a criticat pe Putin.

Prosvirnin ar fi căzut de la etajul 4 al unui bloc din centrul Moscovei, la scurt timp după ce din apartamentul său s-au auzit „ţipete şi strigăte”, conform Dailymail.com.

"Iegor Prosvirnin, în vârstă de 38 de ani, şi familia sa au închiriat un apartament la etajul al patrulea al unui imobil din centrul Moscovei. Potrivit datelor preliminare, la momentul incidentului se afla sub influenţa drogurilor".

De asemenea, potrivit sursei citate, înainte de moartea sa, comportamentul lui Iegor Prosvirnin ar fi fost necorespunzător, fiind chemată şi o ambulanţă.

Înainte de a muri, Iegor Prosvirnin s-a comportat inadecvat, fiind sub influenţa drogurilor şi a alcoolului. Potrivit sursei, după ce Prosvirnin s-a închis în camera lui, a aruncat pe jos lucruri şi a spart mobilă. Pentru a pătrunde în apartament, forţele de ordine au intrat în apartament prin balconul alăturat.

Iniţial, publicaţiile din Rusia au transmis că un bărbat gol a murit după ce a căzut pe fereastra unei case de pe bulevardul Tverskoi, omiţând faptul că respectivul era redactorul-şef al ziarului Sputnik şi Pogrom - Iegor Prosvirnin. Victima ţinea în mâini un recipient cu gaz şi un cuţit.

Prosvirnin a fost redactor-şef al revistelor Sputnik şi Pogrom, lansate în 2012. Ziaristul era recunoscut pentru luările sale de poziţie naţionaliste, dar el susţinea standardele şi principiile de bază europene - democraţia, egalitatea tuturor în faţa legii, separarea puterilor.

În 2017, publicaţiile lui Prosvirnin au fost incluse de Roskomnadzor - agenţia de monitorizare a presei - pe lista organizaţiilor interzise în Federaţia Rusă, pe motiv că fac „propagandă ideii de ură etnică şi religioasă, generând ameninţări la adresa securităţii publice şi încurajează extremismul”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor