Recesiunea creează haos / Poliţia japoneză înfiinţează o unitate specială pentru a opri războiul purtat de Yakuza

Pentru a preveni conflictele între două grupuri Yakuza rivale, poliţia japoneză a anunţat că a înfiinţat o unitate specială de intervenţie. În anii ’80, Japonia a fost zguduită de violenţe soldate cu victime între grupurile rivale ale mafiei japoneze.
Membru al Yakuza.
Membru al Yakuza. (Captură Foto)

Poliţia japoneză a creat o unitate specială pentru a lupta împotriva a ceea ce autorităţile susţin că este un război total desfăşurat în Japonia între grupuri rivale ale crimei organizate.

Poliţiştii au lansat o serie de atacuri împotriva celui mai mare sindicat de crimă organizată al Yakuza, după o diviziune care a avut loc în cadrul grupului criminal Yamaguchi-gumi la sfârşitul anului trecut.

Grupul a fost zguduit de lupte interne după ce aproximativ 10 facţiuni s-au separat de nucleul central şi au format un grup rival numit Kobe Yamaguchi-gumi.

Poliţia se teme că diviziunea ar putea declanşa o posibilă repetare a vărsărilor de sânge care au avut loc în anii 1980.

Agenţia Naţională a Poliţiei a declarat luni că “cele două grupuri rivale se află în stare de război”.

Având 23.000 de membri şi asociaţi, Yamaguchi-gumi este unul dintre cele mai mari grupuri de crimă organizată din lume. Acesta s-a confruntat cu numeroase probleme în anii recenţi datorită acţiunilor poliţieneşti şi a dificultăţii în recrutarea de noi membri.

Mafia japoneză, cunoscută sub numele de Yakuza, este implicată în diferite acţiuni criminale care variază de la jocuri de noroc, droguri şi prostituţie până la cămătărie şi asasinate.

Totuşi, apartenenţa la Yakuza nu este ilegală în Japonia şi multe dintre grupurile Yakuza au sedii în diferite oraşe de pe cuprinsul ţării.