Reacţia lui Gelu Duminică după victoria împotriva Olguţei Vasilescu şi Vioricăi Dăncilă

Gelu Duminică
Gelu Duminică (Facebook)

Sociologul Gelu Duminică a anunţat, miercuri, faptul că a câştigat procesul intentat împotriva Guvernului după ce fostul premier Viorica Dăncilă l-a dat afară din Consiliul Economic şi Social la propunerea Liei Olguţa Vasilescu, la acea vreme ministru al Muncii. În opinia sociologului, această victorie este şi o palmă dată politicienilor care consideră că un for de dialog social trebuie să fie obedient şi tăcut.

“Acum vreo 2 ani, la propunerea ministrei muncii Lia Olguţa Vasilescu, prim-ministra Viorica Dăncilă a decis înlocuirea reprezentaţilor societăţii civile din Consiliul Economic şi Social. Fără argumente, fără evaluare, fără nimic. De vină a fost faptul că unii dintre noi puneam întrebări incomode miniştrilor care veneau să susţină nu ştiu ce măsură şi ieşeam în public amendând aberaţiile propuse prin politicile promovate de guvernul în funcţie. După că ni s-a transmis "să ne calmăm şi să ne vedem de treabă" (adică să mulţumim cu indemnizaţia pe care o primeam) şi noi nu am făcut-o (considerând că de banii ăia chiar trebuie să ne facem treaba), peste noapte am fost înlocuiţi cu alte organizaţii care erau în relaţii mult mai bune cu LOV. Tot peste noapte, munca din CES a (re)devenit invizibilă pentru spaţiul public şi totul a fost mai pe placul guvernanţilor”, a susţinut Gelu Duminică, pe pagina sa de Facebook.

Sociologul a precizat că, deşi decizia nu este definitivă şi irevocabilă, este totuşi o mare victorie a societăţii civile şi o palmă dată politicienilor care consideră că un for de dialog social trebuie să fie unul obedient şi tăcut.

“La îndemnul lui Bogdan, cinci dintre noi (13 membri am fost înlocuiţi) am dat în judecată Guvernul, considerând că decizia acestuia este ilegală. După 2 ani de luptă în instanţă, astăzi judecătorul ne-a dat dreptate 100%, obligând prim-ministrul să ne repună în funcţie. Decizia de astăzi, chiar dacă nu este definitivă şi irevocabilă, este o mare victorie a societăţii civile care primeşte certitudinea juridică că doar ea îşi poate revoca reprezentaţii din CES. În plus, este o palmă dată peste botul politicienilor care consideră că un for de dialog social trebuie să fie unul obedient şi tăcut”, a adăugat Gelu Duminică.

Totodată, acesta a susţinut că, în momentul demiterilor, PNL a atacat dur PSD-ul pentru “modul în care ne-a redus la tăcere”, sperând că, acum, după câştigarea procesului, liberalii, aflaţi la putere, vor dovedi că încă mai rămân pe acea poziţie.

“În momentul demiterii noastre din CES, PNL a atacat dur PSD pentru ingerinţa în CES şi modul în care ne-a redus la tăcere. Atunci PNL spunea ceea ce a spus şi judecătorul în decizia publicată astăzi, şi anume că guvernul Dăncilă a comis o ilegalitate majoră. Astăzi, ei sunt cei care pot ataca decizia judecătorului în termen de 15 zile. Pentru mine, acţiunea lor viitoare va dovedi dacă acum, când sunt la guvernare, mai cred că în ceea ce spuneau atunci”, a conchis sociologul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne