Războiul "este pe cale să intre într-o nouă fază", avertizează serviciile secrete britanice

Ben Wallace
Ben Wallace (Getty Images)

Ministerul britanic al Apărării a transmis, sâmbătă, că războiul dintre Rusia şi Ucraina "este pe cale să intre într-o nouă fază".

"Forţele ucrainene îşi concentrează ţintele asupra podurilor, depozitelor de muniţii şi legăturilor feroviare cu o frecvenţă din ce în ce mai mare în regiunile sudice ale Ucrainei.

Inclusiv racordul feroviar de importanţă strategică care leagă Herson de Crimeea ocupată de Rusia, folosind aproape sigur o combinaţie de efecte de blocare, deteriorare, degradare, negare, distrugere şi întrerupere pentru a încerca să afecteze capacitatea Rusiei de a se realimenta din punct de vedere logistic", arată sursa citată.

În continuare, Ministerul britanic al Apărării a subliniat că este de părere că războiul este pe cale să intre într-o "nouă fază".

"Războiul Rusiei împotriva Ucrainei este pe cale să intre într-o nouă fază, cele mai grele lupte mutându-se pe o linie de front de aproximativ 350 km care se întinde spre sud-vest, de lângă Zaporijjia până la Herson, paralel cu râul Nipru."