Raport: ExxonMobil doreşte restituirea a miliarde de ruble sub forme de taxe

O rafinărie ExxonMobil.
O rafinărie ExxonMobil. (Captură Foto)

Gigantul american în petrol şi gaze ExxonMobil a cerut guvernului rus să ramburseze taxe în valoare de câteva miliarde de ruble despre care susţine că le-a plătit suplimentar în cadrul unui proiect din estul îndepărtat al Rusiei, a raportat miercuri ziarul Kommersant.

Kommersant, citând surse nenumite, a declarat că ExxonMobil consideră că a plătit un impozit pe profit suplimentar în cazul proiectului său de petrol şi gaze Sakhalin-1. Rusia a redus impozitul pe profit în 2009 la 20% dar ExxonMobil a continuat să plătească la nivelul nivelul anterior de 35% după ce proiectul a atins pragul rentabilităţii în 2008, conform Moscow Times.

ExxonMobil, care deţine 30% din Sakhalin-1, a refuzat să comenteze imediat informaţiile.

Kommersant a citat o sursă ca afirmând că ExxonMobil a ameninţat că va înregistra o plângere la curtea de arbitraj din Stockholm dacă Rusia nu reduce taxele sale pentru proiect în conformitate cu noul impozit pe profit care se aplică pe întreg cuprinsul ţării.

În 2014, compania a plătit un excedent de 10 miliarde de ruble (163,7 milioane USD), a declarat ziarul, citând o sursă apropiată.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe