Rapoarte: Rachete lovesc a doua oară baza Balad

(Getty Images)

Al-Sumaria raportează că rachete au lovit din nou baza Aeriană Balad, situată la aproximativ 60 de km nord de Bagdad, unde sunt staţionate trupe americane.

Sursa a declarat într-un interviu pentru Alsumaria News, "O rachetă, al cărei tip nu era specificat, a căzut în această seară [joi, n.r.], în zona Fadlan din districtul Dujail, lângă Baza Aeriană Balad", fără a oferi detalii suplimentare.

Cu doar câteva ore în urmă, au fost publicate rapoarte că 90% dintre consilierii americani se retrag din Baza Forţelor Aeriene Balad din provincia Salah al-Din, inclusiv personalul Lockheed Martin, care este specializat în operarea F-16, după ameninţări recente în Irak.

După cum a menţionat Stratfor, Irakul ar putea prezenta un teatru de operaţiuni, întrucât miliţiile irakiene aliate iraniene au fost, de asemenea, stârnite de recentele lovituri ale Statelor Unite şi probabil vor dori să răspundă militar.

Dacă un atac al miliţiilor respective ucide un soldat sau antreprenor american în Irak sau Siria, riscul escaladării uui conflict militar direct între Statele Unite şi Iran ar creşte din nou.

Statele Unite consideră Iranul responsabil pentru acţiunile unora dintre miliţiile sale aliate, în special a Forţelor de Mobilizare a Poporului, în cea mai mare parte şiite, antrenate în Irak de generalul defunct Qassem Soleimani.