Raluca Turcan (PDL): Izolarea lui Victor Ponta şi a USL în UE înseamnă izolarea României

Raluca Turcan Deputat PDL
Raluca Turcan Deputat PDL (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
26.07.2012

Într-un comunicat făcut public joi, vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a atras atenţia că premierul este un politician compromis în plan extern, la fel şi USL, ceea ce poate duce la izolarea ţării noastre de către UE.

"Victor Ponta este un politician compromis în plan extern: plagiatul şi lipsa răspunsului prin fapte la solicitările Comisiei Europene îi vor atârna de picioare în toate discuţiile şi negocierile din Uniunea Europeană.
Ultimul mesaj transmis Guvernului USL de Comisarul European pentru Justiţie, Viviane Reding, şi răspunsul obraznic al premierului l-au discreditat definitiv pe Victor Ponta în ochii oricărui oficial european.
Declaraţia comisarului european pentru Justiţie semnalează iritarea Comisiei Europene faţă de un politician care a spus minciuni impardonabile – începând cu furtul intelectual comis dar niciodată asumat şi terminând cu ignorarea solicitărilor foarte precise venite de la Comisia Europeană pentru re-instaurarea statului de drept în România.
Compromiterea USL şi a lui Victor Ponta în faţa Uniunii Europene a fost desăvârşită astăzi, când obiectivul lor politic a devenit clar: desfiinţarea Curţii Constituţionale şi a instituţiilor fanion de combatere a corupţiei în România – DNA şi ANI", relevă comunicatul.

"Izolarea lui Victor Ponta şi a USL în Uniunea Europeană înseamnă, de fapt, izolarea şi reducerea forţei de negociere a României într-o Uniune Europeană în care credibilitatea contează şi în care fiecare ţară încearcă să-şi maximizeze interesele. Afectarea imaginii României pe plan extern, instabilitatea economică şi haosul politic generat de USL sunt receptate de mediul de afaceri şi transmise mai departe în Uniunea Europeană. Iar acest lucru îi costă direct pe români. Cu minciunile şi abuzurile sale şi ale USL, premierul Victor Ponta a reuşit să înfunde toate canalele de dialog politic cu Uniunea Europeană. Din păcate, fiecare român va plăti pentru asta", conchide Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor