Raeţchi: Acţiunea de PR a Gabrielei Firea de a vorbi în şcoli de "Balena albastră" dă amploare unui fenomen marginal

Acţiunea de PR a primăriţei Gabriela Firea de a merge în şcoli pentru a discuta cu elevii despre "Balena albastră" este deplasată şi dă o amploare nedorită subiectului, a acuzat liberalul Ovidiu Raeţchi, adăugând că traficul ar fi o preocupare mai serioasă.
Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a criticat iniţiativa primăriţei Capitalei, Gabriela Firea, de a merge în şcoli pentru a aborda subiectul jocului "Balena albastră" pe motiv că inclusiv implicarea sa şi atenţia acordată subiectului îl transformă dintr-un fenomen marginal într-unul periculos.

"Acţiunea de imagine a primarului general al Capitalei, Gabrielei Firea, de a merge în şcoli pentru a atrage atenţia asupra jocului "Balena albastră" ar putea avea efecte nocive. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, intervine într-o situaţie pentru care nu are nicio pregătire de specialitate, iar implicarea sa ridică gradul de interes pentru un fenomen marginal. Acţiunile de PR ar trebui să se oprească la graniţa competenţei profesionale şi a unor riscuri vitale.

Există voci importante de specialişti, psihologi renumiţi, care au afirmat că "Balena albastră" s-a transformat dintr-un fenomen marginal într-unul periculos tocmai din cauza atenţiei exagerate de care are parte şi la care a contribuit, indirect, zilele acestea şi primarul Capitalei. Cum poate interacţiona Gabriela Firea cu aceşti copii în condiţiile în care nu are pregătire de specialitate? Nu este acesta un subiect mult prea delicat pentru a fi tratat cu asemenea uşurinţă?", a declarat Raeţchi.

Deputatul PNL a subliniat că un politician este obligat să dea dovadă de responsabilitate, în ciuda dorinţei de a obţine capital politic.

"Un politician - şi mai ales primarul general al Capitalei - trebuie să dea dovadă de responsabilitate. Jocul "Balena albastră" este o chestiune care merită toată atenţia noastră, dar prin intermediul specialiştilor, nu al politicienilor dispuşi la orice pentru o ştire. Îi recomand doamnei Firea să se ocupe de traficul din Capitală - un haos care uneori implică riscuri vitale", a punctat Raeţchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne