Rădulescu: Mi-a zis fiul să nu mai mint la televizor, este greu de accesat fonduri UE

Adrian Rădulescu, fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a declarat joi că cea mai mare "palmă" pe care a luat-o în cazul problemei accesării fondurilor UE a venit de la fiul său care i-a mărturist că dacă nu spunea că este fiul său nu ar fi reuşit.
Epoch Times România
26.04.2012

Adrian Rădulescu, fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a declarat joi că cea mai mare "palmă" pe care a luat-o în cazul problemei accesării fondurilor UE a venit de la fiul său care i-a mărturist că dacă nu spunea că este fiul său nu ar fi reuşit.

"Cea mai mare palmă pe care am luat-o eu a fost de la fiul meu care a accesat un program, nu am vrut să-l ajut deloc. L-am încurajat tot timpul. Într-o dimeneaţă când mergeam la fermă cu el îmi spune: *Tată vreau să îţi spun ceva, dar te rog sa nu ţipi la mine. Te rog eu frumos nu mai minţi la televizor ca să se acceseze fonduri, că este frumos, că se poate, pentru că este foarte greu de accesat fonduri*. *De ce măi tată, ce probleme ai avut? Eu te-am trimis singur, ca să vezi cum e*. *Pai tocmai de aceea nu am vrut să îţi spun. Să ştii ca dacă nu spuneam de multe ori că sunt fiul tău nu reuşeam niciodată*. Este o realitate", a relatat Adrian Rădulescu, deputat şi preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputatilor discuţia pe care a avut-o cu fiul său.

De asemenea, el a atras atenţia asupra conduitei angajaţilor unor agenţii din domeniul agricol care sunt ostili fermierilor.

"Vreau să spun că o parte, nu discutăm despre toţi, din cei care sunt de la APDRP, de la APIA, sunt duşmanii agricultorilor, sunt duşmanii României şi duşmanii implementării politicii agricole comune. Am avut şansa să treacă prin mâna mea oameni care în momentul când s-au angajat erau în stare să îţi pupe mâna ca la popă. După trei sau patru ani se transformă în procurori, în poliţişti în oameni care fac tot efortul posibil şi imposibil ca fermierul să fie penalizat pe suprafaţă. Partea cea mai sadică este că lasă fermierul să acceseze programul, face plăţile şi după 2 ani vine şi îl pune să dea banii înapoi pentru că o procedură a fost greşită. Dar cine a aprobat procedura, fermierul?", a mai spus Rădulescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor