Radu Mazăre nu mai vrea să vândă Cazinoul din Constanţa

Radu Mazare
Radu Mazare (Epoch Times România)

Primarul Radu Mazăre a declarat, marţi, că nu mai doreşte să vândă Cazinoul din Constanţa, intenţionând să realizeze un parteneriat public-privat cu o firmă interesată să investească în acest cazino, transmite corespondentul NewsIn.

”M-am sucit în privinţa Cazinoului, pentru că acum câteva zile am avut o delegaţie de ruşi care reprezentau un fond foarte mare şi ruşii mi-au spus aşa: «Domnule, dar noi nu suntem interesaţi să cumpărăm Cazinoul, noi suntem interesaţi mai degrabă într-o asociere pentru că vrem să avem certitudinea că municipalitatea ne va fi alături pe perioada în care noi vom face investiţia şi ulterior»”, a declarat primarul, după şedinţa de Consiliu Local.

Edilul a mai spus că posibilii investitori caută şi locuri de cazare de cinci stele pentru clienţii Cazinoului. ”Cei pe care îi aducem noi să joace în cazinoul acesta au nevoie de cazare de 5 stele cel puţin”, ar fi spus ruşii.

Mazăre a afirmat că a identificat şi o suprafaţă de teren (parcarea de la Poarta 1, care are aproape două hectare), pe care o va da la pachet cu CAzinoul. ”M-am gândit să facem un pachet în care o să evaluăm Cazinoul, o să evaluăm această parcare şi cu tot pachetul acesta vom intra într-o asociere sau un parteneriat public-privat cu un investitor care să investească în Cazino, să-l reabiliteze în scopul de a fi folosit ca şi cazinou în continuare şi care să construiască cazare pe parcarea de la Poarta 1. Primăria va intra cu valoarea Cazinoului şi a terenului şi investitorul cu banii. O să facem o procedură pentru a-i selecta pe cei doritori să intre în această asociere şi o vom face într-o şedinţă de consiliu probabil în ianuarie sau în februarie, voi veni cu hotărârea de consiliul în care am să spun cum anume şi cât timp este pentru depunerea ofertelor în vederea asocierii”, a spus edilul.

Radu Mazăre susţine că a discutat cu investitorii ruşi acum patru zile, dar că luna trecută a avut discuţii similare cu nişte americani care doreau să cumpere Cazinoul. ”Poate să vină şi român, poate să vină şi turc, poate să vină oricine”, a subliniat el.

Christian Gigi Chiru, co-preşedintele ARD Constanţa, care lansase ideea organizării unui referendum pentru salvarea Cazinoului, a precizat marţi, printr-un comunicat de presă, că va susţine în continuare strângerea de semnături pentru salvarea Cazinoului Constanţa.

„Am aflat că primarul Radu Mazăre «s-a sucit» şi nu mai vrea să vândă Cazinoul. Am câştigat o bătălie, nu întreg războiul. Iau act de decizia primarului Radu Mazăre, dar rămân îngrijorat de viitorul simbolului Constanţei şi de capacitatea edilului de a fi consecvent. Vom continua strângerea de semnături până vom convinge administraţia publică locală să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea Cazinoului şi menţinerea lui în circuitul public. Vom susţine până la capăt salvarea Cazinoului”, a declarat Chiru.