Boc: Niciodată preşedintele nu mi-a solicitat vreo vilă de protocol

Fostul premier Emil Boc a declarat că nu a primit nicio solicitare din partea preşedintelui suspendat Traian Băsescu pentru a-i oferi o vilă de protocol din fondul de stat.
Fostul premier al României, Emil Boc. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
26.07.2012

Fostul premier Emil Boc a declarat că nu a primit nicio solicitare din partea preşedintelui suspendat Traian Băsescu pentru a-i oferi o vilă de protocol din fondul de stat.

"Niciodată preşedintele României nu mi-a solicitat, în calitate de prim-ministru, atribuirea vreunei vile de protocol pentru instituţia prezidenţială. Cu atât mai mult, niciodată nu mi-a fost solicitată vreo vilă de protocol în perspectiva unei locuinţe după terminarea mandatului de preşedinte al României. Din acest punct de vedere, pot să afirm clar şi răspicat că o asemenea solicitare nu a existat din partea preşedintelui României şi, din acest punct de vedere, afirmaţiile premierului nu au acoperire în realitate", a declarat Boc.

Premierul Victor Ponta a declarat că Vila Dante de la RA-APPS a fost reparată şi amenajată cu bani publici ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului. Pentru lucrări s-au cheltuit peste un milion de euro, a precizat Ponta.

"În 2010-2011, când se tăiau salarii şi pensii, când am făcut cu toţii eforturi foarte mari de a rămâne la o viaţă cât de cât decentă, această locuinţă care aparţine RA-APPS din şi la solicitarea preşedintelui Băsescu a fost pregătită, investindu-se peste un milion de euro în repararea sa, pentru, probabil, a fi ocupată de preşedinte imediat după îşi termină mandatul. Peste un milion de euro pentru confortul viitor al preşedintelui Băsescu", a spus Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor