R. Moldova: Directorul General al S.A. „Termoelectrica” bănuit de îmbogăţire ilicită

Justiţie
Justiţie (facebook.com)

Procuratura Anticorupţie anunţă că miercuri, 24 noiembrie, a fost recunoscut şi audiat în calitate de bănuit directorul general al „Termoelectrica”, societate pe acţiuni cu capital integral de stat, în cadrul unei cauze penale pornite pentru îmbogăţire ilicită.

Procurorii anunţă că în cadrul urmăririi penale, au fost acumulate probe din care rezultă o bănuială rezonabilă că în perioada 2015 - noiembrie 2021, cheltuielile bănuitului, personal şi prin intermediul unor terţi au depăşit veniturile înregistrate cu 3 849 796 lei.

De asemenea, în perioada 2015- noiembrie 2021, şeful S.A. „Termoelectrica”, personal şi prin intermediul persoanelor terţe, a înregistrat în proprietate 10 bunuri imobile şi 2 mobile în valoare de circa 6 602 988 lei, a dobândit în proprietate două apartamente, precum şi un automobil de marca Hyundai Tucson, fabricat în anul 2021, a căror valoare estimativă totală este de circa 991 341 lei.

În context, Procuratura Anticorupţie informează că desfăşoară acţiuni procesuale şi în alte procese penale ce vizează abuzul în serviciu şi depăşirea atribuţiilor de serviciu comise de acesta şi alte persoane responsabile din cadrul S.A. „Termoelectrica” în perioada 2019-2021.

S. A. „Termoelectrica” este fondată în 2015 fiind cel mai important producător de energie electrică şi termică în regim de cogenerare din R. Moldova. Întreprinderea produce şi livrează în Sistemul Energetic Naţional circa 15% din consumul total de energie electrică al ţării şi asigură cu energie termică circa 80% dintre locuitorii municipiului Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe