R.Moldova: Cursele aeriene de pasageri din şi spre Marea Britanie vor fi reluate din 8 ianuarie

Aeronavă Air Moldova
Aeronavă Air Moldova (expert-grup.org)

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis reluarea zborurilor cu Marea Britanie, începând cu 8 ianuarie curent, orele 00:00. Conform noii Hotărâri a CNESP, se permite trecerea frontierei de stat de către străinii care sunt citaţi de instanţele de judecată/organele de drept din Republica Moldova precum şi reprezentanţii lor legali, dovedit prin documente confirmative, fără obligativitatea de a sta în regim de autoizolare timp de 14 zile.

Totodată, prevederile sunt valabile şi pentru străinii care călătoresc în scopul perfectării documentelor emise de instituţiile publice din Republica Moldova, dovedit prin documente confirmative, cum ar fi programări, invitaţii etc.

În acelaşi timp, membrii CNESP au decis ca în cazul minorilor de până la 14 ani, fişa epidemiologică şi declaraţia pe propria răspundere la punctele de control vamal să fie completată şi semnată de reprezentantul legal sau însoţitorul acestuia.

La fel, în cadrul şedinţei de joi, membrii CNESP au aprobat reluarea, din 11 ianuarie 2021, a procesului educaţional în incinta instituţiilor de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, publice şi private, conform modelelor aprobate de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Mai mult decât atât, până pe 15 ianuarie 2021, rămâne restricţionată organizarea activităţilor extraşcolare (cercuri şi secţii sportive) în incinta instituţiilor de învăţământ. Acestea se vor desfăşura în continuare la distanţă.

În context, Ministerul Sănătăţii au ţinut să menţioneze că Hotărârile Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică sunt executorii pentru autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, pentru persoanele fizice şi juridice, indiferent de domeniul de activitate şi forma juridică de organizare, iar nerespectarea acestora va servi temei pentru tragere la răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor vinovate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe