Putin: Rusia plănuieşte să construiască cel puţin 6 unităţi nucleare în India în 20 de ani

Rusia plănuieşte să construiască cel puţin şase reactoare nucleare în India în următorii 20 de ani, a anunţat joi preşedintele rus Vladimir Putin.
Vladimir Putin
Vladimir Putin (MIKHAIL KLIMENTYEV/AFP/Getty Images)

În declaraţiile făcute după discuţiile cu premierul indian Narendra Modi, aflat în vizită la Moscova, Putin a mai precizat că cele două state cooperează cu succes în producerea de rachete Brahmos şi că plănuiesc să creeze împreună un nou tip de avion de luptă şi un nou tip de avion de transport.

Vizita lui Modi are drept scop întărirea "parteneriatului strategic privilegiat" între cele două ţări, considerate aliate apropiate încă din anii 1950 şi care colaborează deja în cadrul organizaţiei BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) şi al altor organizaţii regionale, susţine Agerpres.

În plus, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a susţinut că Moscova urmăreşte să încheie un acord în vederea simplificării procedurii de eliberare a vizelor între cele două ţări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe