Putin ordonă inspecţii surpriză la forţele militare

În contextul amplificării tensiunilor dintre Occident şi Rusia, preşedintele Rusiei a ordonat începerea unor inspecţii militare surpriză.
Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)

Forţele militare ruseşti vor începe inspecţii surpriză pentru a-şi testa starea de pregătire pentru luptă, a raportat marţi agenţia de ştiri TASS.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a declarat că inspecţiile au fost iniţiate de preşedintele rus Vladimir Putin.

Aceste inspecţii vor include forţe militare aflate pe cuprinsul ţării şi în străinătate şi vor continua până în 22 iunie, a raportat TASS.

“Inspecţiile vor verifica abilitatea armatei de a mobiliza prompt unităţile de forţe speciale şi de a le desfăşura în zonele afectate de dezastre naturale sau produse de om”, a declarat Şoigu.

Alte naţiuni au fost înştiinţate în ceea ce priveşte inspecţiile, în conformitate cu Documentul de la Viena din 2011, a declarat viceministrul rus al Apărării Anatoli Antonov. Documentul urmăreşte să construiască încrederea între ţările europene, cerând guvernelor să dezvăluie unde sunt staţionate trupele lor şi să se informeze reciproc în privinţa oricărei potenţiale activităţi militare neobişnuite.

În cadrul acestor inspecţii vor fi efectuate verificări la mai multe depozite de arme şi echipamente, precum şi la organisme separate ale administraţiei militare, a mai declarat Şoigu, conform TASS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe