Putin anexează, ucrainenii lichidează. Fost colonel FSB cu funcţie înaltă în Herson, ucis cu o rachetă

Oleksiy Katerynychev
Ana Ion
30.09.2022

Aşa-numitul "şef adjunct al Administraţiei Militare-Civile" Oleksi Katerinichev, fost colonel FSB, a fost lichidat în Herson, scrie presa ucraineană chiar în ziua în care Putin a anunţat anexarea regiunii.

Katerinichev a murit ca urmare a "unei lovituri de o rachetă dirijată a Forţelor Armate ale Ucrainei în centrul oraşului Herson", a anunţat şi în Rusia un membru al Dumei.

Agenţia rusă TASS a precizat că Oleksi Katerinichev a murit "ca urmare a unei lovituri ţintite de către Forţele Armate ale Ucrainei cu un lansator de rachete multiple HIMARS".

"Două rachete au lovit casa în care stătea", scrie presa rusă.

Oleksi Katerinichev a servit în trupele de frontieră ruse în perioada 1996-2021, apoi în unităţile FSB. A fost numit în funcţia de "şef adjunct al administraţiei regionale din Herson" la 18 august.

La 28 septembrie, forţele ucrainene au atacat militari ruşi care se aflau într-un cămin universitar din Herson, ocupat temporar.

La 25 septembrie, presa rusă a relatat că forţele armate ucrainene au lovit un hotel din oraşul Herson ocupat, unde se aflau propagandiştii RT. Potrivit informaţiilor preliminare, fostul deputat ucrainean din partea Partidului Regiunilor, colaboratorul Oleksi Zhuravko, a fost ucis acolo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor