Puiu Haşotti: Moţiunea de cenzură, semnată şi de doi deputaţi ai Puterii

Epoch Times România
17.04.2012

Liderul grupului parlamentar al PNL din Senat, Puiu Haşotti, a arătat marţi că textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu a fost semnat şi de doi deputaţi ai Puterii.

"Până acum, sunt doi deputaţi de la Putere care au semnat moţiunea de cenzură. Nu vă pot spune cine sunt aceştia. Sperăm să fie cât mai mulţi", a susţinut liberalul.

Puiu Haşotti a adăugat că se teme că Birourile permanente reunite vor stabili un calendar pentru dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură astfel încât să întârzie cât mai mult punerea acestui punct pe ordinea de zi a plenului Parlamentului.

"Noi planul îl avem - căderea Guvernului Ungureanu, însă calendarul moţiunii este stabilit în Birourile permanente reunite şi tare îmi este teamă că vor încerca să împiedice cât mai mult dezbaterea pe fond şi prezenţa parlamentarilor USL, dar vă asigur că vor veni toţi parlamentarii Opoziţiei. Ar fi corect ca moţiunea de cenzură să fie într-o zi în care mobilizarea tuturor parlamentarilor să fie maximă", a spus liderul senatorilor liberali.

Haşotti a adăugat că şi-ar dori ca Puterea să renunţe la "atitudinea jenantă de a încerca să lege parlamentarii de scaune, cum erau iobagii de glie".

În ceea ce priveşte posibilitatea ca un senator democrat-liberal să demisioneze din PDL pentru a se alătura liberalilor, Puiu Haşotti a explicat că nu poate confirma sau infirma o astfel de informaţie.

"Sunt unele chestiuni care trebuie spuse atunci când este momentul pentru a nu perturba anumite decizii. Nu ştiu (dacă un senator PDL va demisiona pentru a intra în PNL - n.r.). Să vedem. Chiar dacă aş şti, nu v-aş spune. (...) Sunt curios ce va spune PDL, care este un partid constituit pe jumătate din traseişti politic. Va condamna migraţia politică?", a conchis liberalul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor