PSD şi PDL au scos săbiile în judeţul Dâmboviţa

Războiul USL-PDL tinde să ia proporţii la nivel local, acolo unde – aşa cum Epoch Times România a anticipat de acum câteva luni – preşedinţii de Consilii Judeţene, aparţinând USL (PSD, PC sau PNL), au declanşat o luptă aprigă cu puţinii primari din municipiile reşedinţă de judeţ care mai sunt ai PDL. ETR identificase şapte astfel de “focare”, iar într-unul dintre ele, Dâmboviţa, scandalul a izbucnit recent.
PDL (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Bogdan Costea
06.09.2012

Războiul USL-PDL tinde să ia proporţii la nivel local, acolo unde – aşa cum Epoch Times România a anticipat de acum câteva luni – preşedinţii de Consilii Judeţene, aparţinând USL (PSD, PC sau PNL), au declanşat o luptă aprigă cu puţinii primari din municipiile reşedinţă de judeţ care mai sunt ai PDL. ETR identificase şapte astfel de “focare”, iar într-unul dintre ele, Dâmboviţa, scandalul a izbucnit recent.

Taberele” sunt conduse aici de Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean, membru de bază al organizaţiei PSD, şi Gabriel Boriga, primarul PDL al municipiului Târgovişte. Potrivit publicaţiei locale “Jurnal de Dâmboviţa”, atacul de amploare a fost declanşat de Ţuţuianu.

“Recentele declaraţii publice şi comportamentul primarului PDL al municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, de la ultima conferinţă de presă susţinută de acesta, ar trebui să intre în studiul medicilor Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă!”, crede Adrian Ţuţuianu, care susţine că primarul a luat-o complet razna după ce a pierdut majoritatea în Consiliul Local Municipal şi a început să fie tras la răspundere pentru cum a gestionat bugetul public.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean, în acelaşi timp şi preşedintele PSD Dâmboviţa, este revoltat de cheltuielile făcute de primarul târgoviştenilor, în primele 6 luni ale anului decontând peste 25 de miliarde de lei vechi pe tot felul de “nimicuri” care “i-au servit mai ales la mituirea categoriei sărace a populaţiei”.

Liderul social-democraţilor susţine că toate aceste cheltuieli nu arată altceva decât că primarul Boriga este un “ageamiu” care habar nu are de administraţie publică, de atribuţiile care îi revin şi care nu ştie decât să “jefuiască” banii publici.

“Legat de ultima conferinţă de presă a lui Boriga, m-am gândit dacă n-ar fi bine să-l trimit pe domnul Boriga la Secţia de Psihiatrie a Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, ca să vedem dacă nu cumva cazul este de resortul acestei secţii. Fac afirmaţia fără teama de a greşi, ci numai studiind execuţia bugetară pe primele 6 luni ale anului, pentru că domnul Boriga este un impostor, reales în funcţia de primar al municipiului Târgovişte prin cheltuirea de bani publici şi prin mituirea pe scară largă a unor categorii de cetăţeni. Şi această afirmaţie o fac fără vreo rezervă, doar dacă mă uit la modul cum s-au cheltuit banii publici pe primele 6 luni ale anului. Să cheltuieşti 25 de miliarde de lei vechi sub pretextul că ai dat ajutoare sociale sau ai dat sprijin pentru medicamente unor persoane, fără nici un criteriu, fără nici o regulă, într-o debandadă totală, nu este altceva decât mituire cu bani publici a cetăţenilor. Să cheltuieşti în aceste vremuri de criză, când ai lăsat un municipiu fără apă caldă atâtea luni şi fără nici o perspectivă pentru peste 2.500 de familii, înseamnă să fii ori prost, ori rău intenţionat, ori să fii un ageamiu pur si simplu în ceea ce înseamnă administraţia publică locală şi atribuţiile pe care le ai în funcţia de primar”, a arătat Adrian Ţuţuianu.

Domnul Boriga este un impostor, reales în funcţia de primar al municipiului Târgovişte prin cheltuirea de bani publici şi prin mituirea pe scară largă a unor categorii de cetăţeni

Liderul PSD a anunţat că nu va face Jihad la Târgovişte, aşa cum a declarat primarul municipiului, dar va avea grijă în perioada următoare să înlocuiască din funcţii clientela politică din instituţiile subordonate Consiliului Local Municipal, care “serveşte doar intereselor de partid” ale PDL.

“Nu vom face Jihad, dar vom lua măsuri de raţionalizare a activităţii unor societăţi comerciale şi instituţii aflate în subordinea Consiliului Municipal Târgovişte şi vom procesa la reducerea numărului de membri în Adunările Generale ale Acţionarilor, vom reduce numărul de membri în Consiliile de Administraţie, vom face audit al activităţii desfăşurate de toate instituţiile subordonate Consiliului Municipal Târgovişte şi vom face înlocuirile care se impun pe criterii de management defectuos şi acele înlocuiri care au la bază activităţi care nu sunt legale. Vom înlocui clientela pedelistă de peste tot şi vom încerca să punem oameni responsabili şi oameni care sunt de specialitate”, a declarat preşedintele CJ.

Şi cum, cu siguranţă, preşedintele CJ ştie ce spune, Poliţia a intrat deja pe fir în două din cazurile semnalate de Ţuţuianu. Primul se referă la alocarea a 3,3 miliarde de lei pentru asistenţa juridică acordată la Muzeul Judeţean şi Spitalul Judeţean de Urgenţă, bani care ar fi ajuns tot la “clientela” PDL, deşi cele două instituţii ar fi trebuit să îşi asigure aceste servicii prin compartimentele de specialitate.

Al doilea caz vizează cei peste 10.000 de km de deplasări ale câtorva salariaţi ai CJ, cu costuri de 300 milioane lei vechi, exact în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale. Conform anchetatorilor, se pare că cei şapte trimişi ai Cabinetului preşedintelui CJ de atunci, Florin Popescu, au străbătut judeţul în lung şi-n lat, pe banii instituţiei, pentru a poza şi filma realizările PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor