PSD şi ALDE intră separat în cursa pentru primăriile Capitalei

La scurtă vreme după ce PSD-ul a anunţat că va avea candidaţi proprii la primăriile Bucureştiului - excepţie făcând sectorul 2 deja al UNPR-ului - cei de la ALDE anunţă şi ei că vor încerca pe cont propriu apele în Capitală, la alegerile locale.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
21.03.2016

Conducerea ALDE a anunţat vineri că formaţiunea va avea candidaţi proprii la primăriile din Bucureşti.

"În urma discuţiilor pe care le-am avut săptămâna trecută cu colegii noştri din PSD, dar şi din interiorul organizaţiei ALDE Bucureşti, decizia noastră a fost foarte clară, ALDE va avea candidaturi separate de PSD. Principalul motiv este că ne dorim ca la alegerile din 2016, fiind un partid nou, să încercăm să ne poziţionăm foarte clar din punct de vedere al doctrinei noastre de centru-dreapta, al doctrinei noastre liberale.

Cea mai bună soluţie este de a avea candidat separat atât pentru funcţia de primar general al Capitalei, cât şi pentru funcţiile de primar de sector. În urma sondajelor de opinie pe care le-am efectuat, am observat o favorabilitate foarte mare a electoratului de centru-dreapta ca ALDE să aibă candidaturi separate, în care să încercăm să convingem cetăţenii municipiului Bucureşti cu privire la soluţiile pe care noi le avem, pentru ca viaţa bucureştenilor să se îmbunătăţească. (…) Nominalizările vor fi făcute cât de curând, probabil săptămâna viitoare vom prezenta soluţiile pe care noi le-am adoptat”, a declarat, luni, copreşedintele PNL, Daniel Constantin, potrivit unui comuniat de presă remis Epoch Times.

Anunţul celor de la ALDE vine la trei zile după ce PSD-ul a anunţat lista candidaţilor pe care îi susţine la primăriile din Bucureşti, printre numele anunţate neregăsindu-se niciunul de la ALDE, deşi anterior a circulat informaţia că PSD va împărţi sectoarele cu UNPR şi ALDE, în schimbul susţinerii de către cele două formaţiuni a candidaturii Gabrielei Firea la PMB.

"În ceea ce priveşte discuţiile din ultimele două luni cu colegii de la ALDE şi UNPR, interesul nostru major a fost care sunt cele mai bune acţiuni, pentru ca în Consiliul General să avem majoritate PSD, UNPR şi ALDE. Vreau să fac o precizare foarte importantă: PSD nu face alianţă nici cu PMP, nici cu M10, nici cu PNL. PSD vrea să facă majoritate în Consiliul General cu ALDE şi UNPR.

În acest sens este ca şi PSD, şi ALDE, şi UNPR să aibă candidaturi separate pe lista de consilieri generali. UNPR nu vrea să îşi propună candidat la Primăria Generală. ALDE urmează să se hotărască. În ţară, discuţiile rămân deschise. În unele judeţe, discuţiile sunt deja avansate. În Parlament sper să avem o colaborare la fel de bună", a declarat la momentul respectiv Liviu Dragnea, citat de B1 TV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor