PSD face un pas în spate. "Debarcarea" lui Zgonea de la şefia Camerei Deputaţilor, amânată

Proaspăt exclus din PSD, Valeriu Zgonea refuză să se dea jos din scaunul de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi invocă o serie de elemente de procedură. Social-democraţii se văd nevoiţi să facă un pas în spate şi să amâne operaţiunea de debarcare.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PSD ia în calcul să suspende operaţiunea de "debarcare" a lui Valeriu Zgonea - fostul preşedinte executiv al partidului - din funcţia de şef al Camerei Deputaţilor până după alegerile locale din 5 iunie, a declarat secretarul general al social-democraţilor, Marian Neacşu.

"Observând cu câtă obstinaţie se ţine de scaun domnul Zgonea, cred că o să luăm o decizie în forul politic al partidului, sunt absolut sigur că ne vom aşeza mai mult pe campania electorală. Luăm în calcul o astfel de variantă (de amânare — n.r.), noi nu avem de gând să excedăm un scandal", a precizat Marian Neacşu, citat de Agerpres

Social-democratul a subliniat că subiectul revocării lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei ar putea fi reluat după alegerile locale.

"Eu nu cred că până atunci o să mai discutăm lucrul acesta în partid, deoarece chiar nu ne interesează în mod deosebit acest lucru. E foarte puţin important pentru noi cine va conduce lucrările Camerei în continuare, în condiţiile în care opinăm că cea mai mare parte a parlamentarilor se va ocupa de campania electorală şi tot mai puţin de ceea ce se întâmplă aici", a precizat Marian Neacşu.

Valeriu Zgonea a solicitat miercuri Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să respingă solicitarea grupului PSD vizând revocarea sa din funcţie pe motiv că nu îndeplineşte condiţiile de admisibilitate.

În opinia lui Zgonea, care acum nu mai are calitatea de membru PSD pentru că a fost exclus, revocarea trebuie făcută doar de liderul grupului parlamentar din care face parte, iar acest lucru nu mai este posibil în cazul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne