Protestele Roşia Montana: îmbrânceli cu jandarmii

”Ieşiţi din casă dacă vă pasă”! sloganul sub care s-a protestat pentru Roşia Montană în zona Piaţa Chibrit din capitală.
”Ieşiţi din casă dacă vă pasă”! sloganul sub care s-a protestat pentru Roşia Montană în zona Piaţa Chibrit din capitală. (Epoch Times România)

Duminică 13 octombrie a marcat încă un protest împotriva proiectului Roşia Montana. De data aceasta în premieră s-au produs îmbrânceli cu jandarmii, în Piaţa Universităţii.

Marşul duminical deja tradiţional a început de la staţia de metrou 1 Mai la ora 16:00. Coloana, de aproximativ 1500 de persoane, s-a îndreptat către Piaţa Victoriei, unde demonstranţii, în jur de 2.500-3.000 au protestat împotriva proiectului de lege introdus în Parlament de guvernul Ponta.

La ora 18:15 coloana a pornit către Piaţa Universităţii, unde a ajuns în jurul orelor 19:30, având aproximativ 3 mii de participanţi.

În premieră faţă de alte demonstraţii, s-au produs îmbrânceli cu poliţia care făcuse cordon blocând intrarea manifestanţilor în rondul de la Universitate.

Jandarmii, atât în Piaţa Victoriei, cât şi în Piaţa Universităţii, s-au încăpăţânat să nu permită traficul demonstranţilor prin cordonul de jandarmi - nici măcar pentru presă (!?). Măsura - abuzivă şi de neînţeles - a declanşat incidente în Piaţa Universităţii. Manifestanţii au forţat cordonul, determinându-i pe jandarmi să permită blocarea totală a Pieţei Universităţii. Incidentul a avut loc în jurul orei 20:00.

Demonstraţia s-a spart în jurul orelor 21:30.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne