Protestatarii din Ferguson aruncă sticle cu urină către poliţie, violenţele continuă; 47 sunt arestaţi

Poliţie în Ferguson, Missouri, 19 august 2014
Poliţie în Ferguson, Missouri, 19 august 2014 (Scott Olson/Getty Images)

Zeci de oameni au fost arestaţi marţi seară în Ferguson, Missouri, atunci când o seară de proteste paşnice a devenit violentă după ce unii protestatari au aruncat sticle pline cu urină în poliţie. Ciocnirile violente între protestatari şi poliţie au continuat aproape în fiecare noapte în oraş după ce un adolescent a fost împuşcat mortal de către un ofiţer de poliţie pe 9 august.

Conform unui raport, căpitanul poliţei din statul Missouri, Ron Johnson, a spus că protestatarii au aruncat cu urină în ofiţerii de poliţie şi că 47 de oameni au fost arestaţi în acea noapte.

Johnson, care a acuzat răufăcători din afara zonei oraşului, care incitau la violenţă, de asemenea a adăugat că acele grupuri erau mai mici în noaptea de sâmbătă şi că atunci nu s-au folosit cocktail-uri Molotov. Protestele de marţi, care au început paşnic, au încetat după ce o sticlă a fost aruncată în poliţie.

În cele aproape două săptămâni de proteste începute din cauza crimei, demonstraţiile au devenit violente după lăsarea întunericului, totalul arestărilor fiind de 78, iar poliţia a confiscat două arme şi un cocktail Molotov.