Protest la Oltchim Râmnicu Vâlcea, angajaţii cer plata salariilor restante

Epoch Times România
12.11.2012

Peste 300 de angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au ieşit să protesteze în curtea combinatului, luni dimineaţă, cerând plasta salariilor pe lunile septembrie şi octombrie, transmite corespondentul NewsIn.

De asemenea, protestatarii sunt nemulţumiţi din cauza lipsei capitalului de lucru şi a modului în care le sunt susţinute interesele de cele două sindicate din combinat.

Salariaţii s-au adunat în faţa clădirii companiei, unde au strigat „Hoţii”, „Vrem să muncim”, „Ne-aţi minţit”, şi au solicitat să stea de vorbă cu noul director, Mihai Bălan.

Protestatarii, în majoritate muncitori, au susţinut că se delimitează de cele două sindicate, „Sindicatul liber Oltchim”, condus de Mihai Diculoiu, şi Sindicatul „Victoria”, al cărui preşedinte este Corneliu Cernev, care, în opinia lor, nu sunt în stare să le susţină interesele.

"Ne mint de o lună că ne dau banii pe septembrie şi octombrie. Preşedinţii de sindicat sunt care cu fosta conducere, care cu actuala conducere, numai cu noi nu sunt”, a declarat un muncitor.

Protestatarii au anunţat că, în următoarele ore, cel puţin şapte dintre ei vor intra în greva foamei. Ei mai solicită şi capital de lucru, pentru repornirea celorlalte secţii precum şi tichetele de masă restante.

Singura secţie care funcţionează în prezent la Oltchim, care a fost pornită în urmă cu circa o lună, este secţia Electroliză cu membrană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor