Propunerile lui Hollande privind imigraţia

François Hollande. (Getty Images)
Epoch Times România
03.05.2012

Candidatul socialist la alegerile prezidenţiale din Franţa, Francois Hollande, promite cote de imigraţie anuale după consultări cu Parlamentul şi "fermitate" în lupta împotriva imigraţiei ilegale.

În privinţa romilor, Hollande s-a limitat să ceară "soluţii alternative" pentru "femeile, copii, bărbaţii care trăiesc în tabere insalubre".

"Legea trebuie să se aplice în cazul tuturor. Nu trebuie să existe o politică specifică pentru o anumită categorie a populaţiei, indiferent care ar fi aceasta, cu atât mai mult pe baze etno-rasiale", a adăugat el pentru France-Soir, referindu-se la politica desfăşurată de Sarkozy în ultimii cinci ani.

În privinţa imigraţiei legale, candidatul socialist Francois Hollande intenţionează să organizeze o dezbatere anuală în Parlament pentru a stabili numărul şi domeniile de activitate în care este nevoie de imigranţi. În plus, el intenţionează să impună reguli mai stricte privind căsătoriile.

În platforma sa, el vorbeşte şi despre "securizarea" imigraţiei legale, asigurând stabilitatea şi integrare, cu durate de şedere cuprinse între unul şi 10 ani.

În ceea ce priveşte lupta împotriva imigraţiei ilegale, socialistul promite că va fi analizat fiecare caz în parte şi, "pe baza unor criterii obiective", precum timpul de şedere pe teritoriul Franţei, capacitatea de a găsi un loc de muncă, relaţii familiale, le vor fi oferite permise de şedere.

"Vor exista criterii care vor trebui fixate pe întreg teritoriul şi regularizări în funcţie de caz", a precizat Hollande pentru RTL, subliniind că imigranţii care nu îndeplinesc condiţiile stabilite vor fi îndepărtaţi de pe teritoriul ţării.

El a atras, însă, atenţia, că nu se va pune niciodată problema unei regularizări "pentru toată lumea" sau în masă.

Socialistul a subliniat că va duce "o luptă implacabilă împotriva imigraţiei ilegale şi filierelor de muncă la negru".

"A conduce ţara înseamnă să fii ferm, ferm inclusiv în ceea ce priveşte imigraţia ilegală şi cei care profită de pe urma ei. Însă înseamnă şi a trata cu demnitate imigranţii legali şi cei care pot deveni astfel, pe baza unor criterii obiective", a declarat candidatul socialist într-un discurs rostit la Bourget.

El a anunţat şi că va înfiinţa "brigăzi specializate" în lupta împotriva imigraţiei ilegale.

În cursul campaniei, Hollande a promis şi că se va asigura ca toate cererile de azil să fie procesate în termen de şase luni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor