Profesoară din Oradea, dosar penal după ce a refuzat să poarte mască la şcoală şi a instigat alţi profesori şi părinţi

(photos.com)

O profesoară care predă la două şcoli din Oradea este cercetată de procurori pentru infracţiunile de zădărnicire a combaterii bolilor, nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă şi abuz în serviciu. Concret, profesoara este acuzată că nu poartă mască la ore şi, în plus, că a instigat şi alţi dascăli şi părinţi să nu poarte mască.

Pe numele profesoarei a fost deschis dosar penal, relatează Hotnews.

Potrivit procurorilor, de la începutul anului şcolar, respectiv din 1 septembrie, profesoara, titular la Şcoala Gimnazială nr.1 Bulz, care predă şi la Şcoala Gimnazială Dacia din Oradea, nu a purtat mască de protecţie. Acesteia i s-a atras atenţia în repetate rânduri asupra problemei, însă nu s-a conformat.

Dimpotrivă, conform sursei citate, profesoara a instigat şi alte cadre didactice şi părinţi să nu poarte mască şi să îi lase pe copii fără mască la orele ei.

Inspectoratul Judeţean Şcolar a reclamat-o procurorilor pe profesoara de limba engleză încă din luna septembrie, la scurt timp de la debutul anului şcolar. Între timp, femeia a participat şi la protestele împotriva purtării măştilor de protecţie organizate în Oradea.

Reamintim că tot la Oradea, un profesor de Lupte de la Liceul cu Program Sportiv "Bihorul" s-a filmat pe el şi pe elevii săi, în sala de clasă, cu măşti de clovn, şi a pledat pentru proteste faţă de purtarea măştilor şi măsurile luate de guvern pentru limitarea răspândirii coronavirusului în şcoli.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne