Profesoară din Oradea, dosar penal după ce a refuzat să poarte mască la şcoală şi a instigat alţi profesori şi părinţi

(photos.com)

O profesoară care predă la două şcoli din Oradea este cercetată de procurori pentru infracţiunile de zădărnicire a combaterii bolilor, nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă şi abuz în serviciu. Concret, profesoara este acuzată că nu poartă mască la ore şi, în plus, că a instigat şi alţi dascăli şi părinţi să nu poarte mască.

Pe numele profesoarei a fost deschis dosar penal, relatează Hotnews.

Potrivit procurorilor, de la începutul anului şcolar, respectiv din 1 septembrie, profesoara, titular la Şcoala Gimnazială nr.1 Bulz, care predă şi la Şcoala Gimnazială Dacia din Oradea, nu a purtat mască de protecţie. Acesteia i s-a atras atenţia în repetate rânduri asupra problemei, însă nu s-a conformat.

Dimpotrivă, conform sursei citate, profesoara a instigat şi alte cadre didactice şi părinţi să nu poarte mască şi să îi lase pe copii fără mască la orele ei.

Inspectoratul Judeţean Şcolar a reclamat-o procurorilor pe profesoara de limba engleză încă din luna septembrie, la scurt timp de la debutul anului şcolar. Între timp, femeia a participat şi la protestele împotriva purtării măştilor de protecţie organizate în Oradea.

Reamintim că tot la Oradea, un profesor de Lupte de la Liceul cu Program Sportiv "Bihorul" s-a filmat pe el şi pe elevii săi, în sala de clasă, cu măşti de clovn, şi a pledat pentru proteste faţă de purtarea măştilor şi măsurile luate de guvern pentru limitarea răspândirii coronavirusului în şcoli.