Producatorii medicamentului Tylenol retrag de pe piata toate capsulele pentru artrita

Compania Johnson & Johnson scoate de pe piata toate medicamentele Tylenol pentru artrita dupa ce s-a descoperit ca unele dintre ele sunt contaminate.
Compania Johnson & Johnson scoate de pe piata toate medicamentele Tylenol pentru artrita dupa ce s-a descoperit ca unele dintre ele sunt contaminate. (Scott Olson / Getty Images)

NEW YORK — Producatorii medicamentului Tylenol au cerut la sfarsitul anului trecut ca toate tipurile de capsule impotriva artritei sa fie retrase de pe piata — un pas suplimentar facut dupa o retragere initiala a unui singur tip de capsula. Greata si diareea declansate de pastilele defectuoase au fost “temporare si nu au fost serioase”, a declarat Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA). Capsulele au de asemenea o problema de miros.

Expertii industriei farmaceutice considera ca vinovatul este o substanta chimica descoperita in ambalaj si care a provenit de la lemnul din care sunt fabricati paletii depozitului folosit de producatorii Tylenol.

In luna noiembrie, Johnson & Johnson a anuntat o retragere oficiala a pastilelor Tylenol pentru artrita ce sunt ambalate in sticlute.

Consumatorii de pastile sunt sfatuiti sa nu le mai foloseasca si sa isi contacteze doctorul inainte sa contacteze Tylenol pentru inapoierea banilor sau pentru primirea de ajutor in cazul unor efecte secundare. Consumatorii pot contacta Tylenol pentru intrebari sau plangeri la www.Tylenol.com sau la numarul de telefon 1-888-222-6036.

Valoarea actiunilor Johnson & Johnson a scazut datorita retragerii medicamentelor.

Nu exista rapoarte oficiale privind cazuri de imbolnaviri serioase.

Noile capsule Tylenol impotriva artritei vor intra pe piata in luna ianuarie a acestui an, dupa o relocalizare planificata a productiei si o posibila schimbare a ambalarii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe