Procurorul General: Interpol examinează sesizarea R.Moldova pe numele lui Plahotniuc

Alexandru Stoianoglo, procurorul general al R. Moldova
Alexandru Stoianoglo, procurorul general al R. Moldova (facebook.com/Igor Dodon)

După ce la sfârşitul lunii ianuarie, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că va solicita reprezentanţilor biroului central al Interpol urgentarea procesului de anunţare în urmărire internaţională a fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, iată că lucrurile încep să se urnească din loc.

„Am primit răspuns prealabil că a început procedura şi Interpol-ul examinează sesizarea Republicii Moldova”, a declarat procurorul general după şedinţa Consiliului Superior al Procurorilor din 21 februarie.

Este de menţionat faptul că recent fostul preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu, finul lui Plahotniuc, a declarat în cadrul unei emisiuni de la Publika TV că înainte de a părăsi fracţiunea PD a discutat cu fostul lider PD la telefon.

În acest context, Stoianoglo a fost întrebat de jurnalişti dacă va fi audiat Candu pentru a fi întrebat dacă cunoaşte ceva referitor la locaţia lui Plahotniuc, la care procurorul general a menţionat că o decizie în acest sens va fi luată reieşind din mersul dosarului penal.

„Din câte ştiu, Candu a spus că nu ştie unde se află Plahotniuc”, a comentat Stoianoglo, adăugând totodată că „din diferite surse ştim că el (Plahotniuc n.r.) se află până acum în Statele Unite ale Americii.

Amintim că Centrul Naţional Anticorupţie l-a anunţat pe Plahotniuc în urmărire internaţională şi interstatală în octombrie 2019, după ce acesta nu s-a prezentat în faţa organului de urmărire penală pentru a fi audiat într-un dosar penal intentat pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Ex-preşedintele PD a fugit în străinătate după pierderea puterii la începutul lunii iunie 2019.​

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe