Procurorii investighează înjunghierea a doi poliţişti în Bruxelles

Procurorii federali belgieni investighează înjunghierea a doi ofiţeri de poliţie în Bruxelles ca un posibil atac terorist. Capitala Belgiei rămâne în stare de alertă ridicată după atacuri teroriste din luna martie.
Poliţia investighează locul înjunghierii a doi ofiţeri de poliţie în cartierul Schaerbeek al capitalei belgiene Bruxelles, 5 octombrie 2016.
Poliţia investighează locul înjunghierii a doi ofiţeri de poliţie în cartierul Schaerbeek al capitalei belgiene Bruxelles, 5 octombrie 2016. (Captură Foto)

O persoană a înjunghiat doi ofiţeri de poliţie în civil, rănind pe unul dintre ei în stomac şi pe al doilea în gât, a declarat Jennifer Vanderputten, purtătoare de cuvânt al biroului procuraturii generale din Bruxelles.

Atacul a avut loc în cartierul Schaerbeek din capitala belgiană şi poliţia a declarat că niciunul dintre cei doi ofiţeri de poliţie nu este în stare gravă.

Atacatorul a fost ulterior împuşcat în picior.

Procurorul Eric Van der Sypt a declarat că cercetările au fost preluate de investigatorii federali deoarece “avem motive să credem că ar putea fi vorba de un atac terorist”. El a adăugat că nu poate comenta mai mult în privinţa investigaţiei.

Procurorii l-au identificat ulterior pe atacator în persoana cetăţeanului belgian “Hicham D”, născut în 1973.

Conform postului public de televiziune VRT, după ce i-a rănit în gât şi în stomac pe cei doi ofiţeri, atacatorul a spart nasul unui al treia poliţist care a sosit la faţa locului.

Atacatorul a încercat apoi să scape, moment în care a fost împuşcat în picior de un ofiţer de poliţie aflat în patrulă în zonă.

Bruxelles-ul se află în stare de alertă ridicată după atacurile cu bombă din luna martie la aeroportul oraşului şi la staţia de metrou Maelbeek, soldate cu 32 de morţi.

Anterior, în cursul zilei de miercuri, Gara de Nord din Bruxelles a fost închisă timp de o oră datorită unei alerte pentru bombă care s-a dovedit a fi o alarmă falsă. Operaţiunile feroviare au fost reluate după ce echipele de genişti au verificat zona.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe