Procuratura din Barcelona îl acuză pe Leo Messi că a înşelat fiscul cu patru milioane de euro(revista presei)

Jucătorul de fotbal Leo Messi.
Jucătorul de fotbal Leo Messi. (ALEJANDRO PAGNI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
13.06.2013

Procuratura din Barcelona l-a denunţat pe jucătorul de fotbal Leo Messi că şi-a ascuns anumite venituri obţinute între 2007 şi 2009, în valoare de patru milioane de euro, iar cele mai importante cotidiene spaniole consemnează această ştire, alături de alte informaţii de actualitate.

Sute de mii de persoane cu contracte ipotecare scapă de clauzele în care era stabilit un nivel minim al dobânzii care putea ajunge să fie mai ridicat decât Euribor. Cotidianul El Pais arată că Tribunalul Suprem a obligat bănci mari din Spania să elimine această practică, ceea ce presupune economii de aproximativ 1.000 de euro pe an pentru clienţi (în Spania există aproximativ 1,7 milioane de astfel de împrumuturi) - deşi sentinţa nu va avea efect retroactiv. În plus, cotidianul spaniol mai notează şi că procuratura l-a acuzat pe Leo Messi că a înşelat fiscul cu patru milioane de euro, corespunzând unor venituri obţinute din imaginea sa, între 2007 şi 2009.

Messi îşi murdăreşte imaginea cu înşelăciuni ca să evite impozitele. Cotidianul El Mundo consideră că vestea potrivit căreia Leo Messi, alături de tatăl lui, sunt cercetaţi pentru delicte fiscale pentru că nu au declarat cel puţin patru milioane de euro este în măsură să provoace agitaţie - şi nu numai în lumea fotbalului.

Procuratura îl denunţă pe Messi pentru fraudă fiscală de patru milioane - titrează şi cotidianul ABC. Acesta completează informaţia şi arată că autorităţile l-au acuzat şi pe tatăl jucătorului că a urzit un plan cu care acesta să nu plătească impozite pentru banii câştigaţi din drepturile de imagine. Fotbalistul s-a arătat surprins de informaţiile apărute în presă şi şi-a susţinut nevinovăţia. Cotidianul spaniol citat mai scrie că, dacă este găsit vinovat, jucătorul ar putea primi o pedeapsă de până la patru ani de închisoare. Până atunci însă, o instanţă este cea care trebuie să decidă dacă acceptă plângerea şi îi pune sub acuzare pe jucător şi pe tatăl său.

Rajoy şi Rubalcaba (ministrul spaniol de interne) încheie primul pact al legislaturii, care stabileşte poziţia Spaniei în faţa UE, în privinţa locurilor de muncă, situaţiei micilor întreprinzători şi creşterii economice, după cum notează cotidianul La Vanguardia. Acesta scrie de asemenea şi despre acuzaţiile fiscale ce i se aduc lui Messi şi subliniază faptul că tatăl jucătorului este considerat creatorul unei reţele menite să ascundă banii obţinuţi din drepturile de imagine, între 2007 şi 2009.

Messi este acuzat de procuratură că a înşelat fiscul cu patru milioane de euro, anunţă la rândul său cotidianul La Razon. În context, publicaţia citată anunţă că circa financiară a luat la bani mărunţi conturile vedetelor de la Real Madrid şi Barça, pe care aceştia le deţin în paradisuri fiscale.

Cotidianul catalan El Periodico scrie de asemenea despre primul pact de stat dintre Rajoy şi Rubalcaba, care vor susţine o poziţie comună în favoarea unui plan pentru locuri de muncă pentru tineri. În plus, şi această publicaţie scrie despre suspiciunile de fraudă fiscală care planează asupra jucătorului de fotbal Leo Messi, precizând că procuratura a depus o plângere în acest sens.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor