Priorităţile Primăriei Bistriţa: casă de 4600 de euro pentru veveriţe şi sistem audio-video de 167.000 euro

Veveriţă în Parcul Herăstrău
Veveriţă în Parcul Herăstrău (Epoch Times România)

UPDATE: Achiziţia privind căsuţa veveriţelor a fost aprobată marţi, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Bistriţa. Potrivit primarului din Bistriţa, din cei 21.000 de lei se vor cumpăra şi veveriţe.

"Nu este vorba despre o căsuţă, ci despre o volieră care conţine patru căsuţe, care conţine un arbore şi alte elemente. Voliera are dimensiunea, la sol, de aproximativ 6-10 metri pătraţi, înălţimea de trei metri şi în ea încap cam patru familii (de veveriţe — n.r.). Oferta o avem de la o firmă din Galaţi, puteţi să o accesaţi pe site-ul lor. Costă 3.500 — 3.700 euro — asta este valoarea de catalog, plus o sută de euro o bucată de veveriţă. Deci cu şase sau opt bucăţi de veveriţe se ajunge cam acolo (la 4.600 euro — n.r.)", a declarat primarul oraşului, Ovidiu Creţu.

Întrebat de ce este nevoie să fie populat parcul municipal cu veveriţe, câtă vreme acolo în parc trăiesc deja astfel de exemplare, edilul bistriţean a explicat că unele veveriţe s-au întors în pădure, deşi municipalitatea a avut grijă până acum să monteze o căsuţă din lemn pentru ele şi să le alimenteze cu nuci.

***

Primăria Bistriţa este dispusă să cheltuiască 21.000 (circa 4600 de euro) lei în anul 2016, pentru a le cumpăra o casă nouă veveriţelor din parcul municipal, relatează Hotnews.

Potrivit proiectului de buget ce va fi supus votului Consiliului Local în data de 2 februarie, banii vor fi puşi la bătaie pentru a schimba căsuţa din lemn în care locuiesc în prezent veveriţele.

De trei ori mai ieftină decât căsuţa veveriţelor va fi masa pentru oficierea căsătoriilor solicitată de Serviciul stare civilă. Costul mesei care va avea dimensiunile 1200/800/800 mm, şi trebuie să fie din lemn masiv alb şi în stil clasic, este estimat la peste 1.500 euro.

Primăria îşi mai propune să cheltuie alţi 21.000 lei pentru amenajarea unei gropi de nisip în incinta Şcolii gimnaziale nr.4 din Bistriţa, iar cu 28.000 lei va fi cumpărat un robot pentru curăţarea bazinelor ştrandului municipal.

"Nestemata" bugetului (sau cel puţin una dintre ele) va fi sistemul video-audio-conferinţa-vot-traducere simultană, pentru care s-au prevăzut un buget de 760.000 lei (peste 167.000 euro). Spre comparaţie, şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a aprobat săptămâna trecută, în buget, achiziţionarea unui sistem audio şi de vot nou, însă preţul acestuia este de cinci ori mai mic, arată sursa citată.

Bugetul, însumând peste 251 milioane lei, urmează să fie votat marţi în şedinţa ordinară a de Consiliului Local Bistriţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne