Percheziţii la firmă de salubrizare URBAN, pentru suspiciuni de evaziune fiscală

Poliţiştii şi procurorii efectuează percheziţii la una din marile firme de salubritate ale Capitalei, existând suspiciuni că în contabilitatea firmei au fost înregistrate achiziţii false, în scopul deducerii ilegale de TVA.
Descinderi cu mascaţi
Descinderi cu mascaţi (Epoch Times România)

Poliţiştii Capitalei şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au descins, miercuri dimineaţă, la firma Urban care se ocupă de salubrizare şi deszăpezire în sectorul 6.

În urma percheziţiilor, efectuate de peste 60 de poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, 13 persoane urmează a fi conduse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Vizat în această cauză este administratorul firmei Urban, Teodor Florescu, suspect şi anul trecut într-un dosar privind achiziţii false şi evaziune fiscală, au precizat surse judiciare pentru Mediafax.

Florescu este bănuit că a înregistrat achiziţii fictive pentru a cere deduceri de TVA şi diminua profitul companiei pentru reducerea impozitului, operaţiunile fiind efectuate cu ajutorul a două firme fantomă, dintre care două deţinute de apropiaţi ai săi şi opt fiind pe numele unor persoane fără adăpost. Bugetul de stat ar fi fost astfel prejudiciat cu 1 milion de lei.

URBAN este responsabilă de deszăpezirea sectorului 6, valoarea contractului încheiat cu primăria de sector ridicându-se la 19.355.135,84 lei.