Prinţesa Maja şi Monica Davidescu se opun eutanasierii câinilor maidanezi

Epoch Times România
22.10.2013

Prinţesa Maja de Hohenzollern şi actriţa Monica Davidescu au luat poziţie în ultimele zile împotriva modalităţii de soluţionare a problemelor privind câini maidanezi în România.

Problema câinilor maidanezi cât şi soluţiile adoptate pentru rezolvarea acesteia au creat o serie de controverse legale, mai ales în ultima lună. Odată cu moartea lui Ionuţ, copilul de patru ani sfâşiat de câini, mai mulţi susţinători ai ambelor tabere au provocat valuri. În Europa cât şi în ţară mai multe proteste împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân au fost organizate de ONG-uri împreună cu susţinătorii caninelor.

În cadrul unei conferinţe de presă intitulate ”Uciderea câinilor: între Ignoranţă, Imoralitate, Incompetenţă şi Interes” şi organizată de Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA), Organizaţia Europeană pentru Protecţia Animalelor şi a Mediului (ETN), Fundaţia Vier Pfoten şi Asociaţia ”ELI for Animals”, Monica Davidescu a abordat mai multe probleme de natură socială privind acest subiect.

Ecourile acestor legi afectează populaţia atât la nivel moral şi civic iar genocidul la care sunt supuse animalele lasă o amprentă sângeroasă în peisajul românesc.

”Cum şi-au permis medicii veterinari să extindă termenul de eutanasie când ei au făcut un jurământ, au făcut un jurământ să însănătoşească orice animal şi să apeleze la eutanasie doar în cazul în care nici un fel de tratament nu mai poate fi aplicat acelui animal. Nu înţeleg cum ei au descris în lege nişte moduri atât de urâte, cum se dau idei acestui popor prin lege să fie criminal. Cum au permis politicienii să înveţe un popor să fie criminal, să descrie în lege cum se fac omorurile,” a întrebat Davidescu.

Actriţa română a criticat apoi lipsa unei campanii de educare şi informare a publicului.

”Este aberant ca primăria să plătescă zeci de directori şi are doar trei hingheri şi ăia vai de capul lor, care reuşesc să strângă câini, cum reuşesc... Ba mai mult, ceea ce mi s-a întâmplat mie - au sărit gardul în curtea grădiniţei unde erau ţinuţi câini pentru program educaţional, închişi pur şi simplu, unde copii nu aveau nici un fel de acces, au sărit gardul, au luat câinii pentru că erau uşor de prins şi pentru că la fiecare câine ei primesc nişte bani. Adică sar în curţile oamenilor, prind câini şi îi duc acolo, pentru ca bieţii oameni să plătească o amendă de abandon”, a mai adăugat Monica Davidescu.

Prinţesa Maia de Hohenzollern prin intermediul Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor a adresat o scrisoare deschisă judecătorilor Curţii Constituţionale, preşedintelui Traian Băsescu şi prim-ministrului Victor Ponta prin care avertiza situaţia în care se află România.

“Vă rog să stopaţi acest măcel sângeros şi furios asupra câinilor maidanezi. V-aţi împins ţara către un masacru sângeros, de o dimensiune greu de înţeles, în care mii de câini fără stăpân au fost împuşcaţi, otrăviţi, omorâţi sau arşi de vii! Acesta este motiv de consternare şi proteste internaţionale. Sute de mii de oameni din alte ţări au semnat petiţii de protest, ambasadele României sunt boicotate şi au loc demonstraţii în ţări din toată lumea împotriva uciderii în masă a câinilor fără stăpân din ţară” spunea Prinţesa Maja în scrisoarea sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor