Principele Nicolae, urmaşul Regelui Mihai, se stabileşte în România

Regele Mihai
Regele Mihai (Epoch Times România)

Principele Nicolae, fiul Principesei Elena, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai, se stabileşte de mâine în România, conform unor surse apropiate Casei Regale.

Principele Nicolae (27 de ani), al treilea în ordinea succesiunii la tronul României, soseşte mâine în ţara noastră, relevă "Adevărul".

El va prelua o parte dintre activităţile publice ale Casei Regale a României.

În cadrul unei ceremonii solemne organizate în 2010 la Palatul Elisabeta, Principele Nicolae a primit titlul de Alteţă Regală, la împlinirea a 25 de ani, iar bunicul său, Regele Mihai I de România, i-a acordat decoraţia „Nihil Sine Deo".

Principele Nicolae a vizitat de mai multe ori în România în ultimii ani.

Totodată, la data de 30 decembrie 2007 s-a stabilit Noul Statut al Casei Regale prin care nu se mai aplică legea salică - prin care se interzicea accesul femeilor la tronul României.

Astfel, primele două succesoare au devenit fiicele cele mari ale Regelui, Margareta şi Elena, iar după ele, Principele Nicolae.

Principele Nicolae spunea pentru ziarul „Cotidianul", în 2008, că nu stăpâneşte limba română - nici cât să se descurce pe un peron de gară - dar că, dacă românii îl vor vrea, nu va refuza invitaţia la tron.