Regele Mihai, conducător auto fără cusur la 91 de ani

Regele Mihai la parada auto
Regele Mihai la parada auto (Cătălin Popescu - www.princeradublog.ro)

Majestatea Sa Regele Mihai, aflat în Elveţia, a petrecut sâmbătă, 11 august, câteva ore de neuitat, într-o zi splendidă, cu mult soare şi un cer albastru fără niciun nor. Regele, acum în vârstă de 91 de ani, s-a aflat în localitatea Bière pentru Întâlnirea anuală internaţională a colecţionarilor de maşini din al doilea Război Mondial. Regele şi-a condus jeepul, a conversat cu lumea prezentă, s-a întâlnit cu prietenii săi colecţionari din Elveţia, Anglia, Canada şi Statele Unite ale Americii.

Conform blogului Principelui Radu, „princeradublog.ro”, domnul Michel Lude, care de ani de zile organizează evenimentul, o cunoştinţă veche a Regelui, a stat mai tot timpul în preajma Majestăţii Sale. Colecţionarii sunt oameni minunaţi, entuziaşti şi pasionaţi. Ei păstrează vie amintirea glorioaselor zile ale luptei pentru democraţie şi libertăţi din anii războiului, iar exemplul lor este unul nepreţuit pentru tinerii de astăzi.

Pasiunea Regelui Mihai pentru maşini este bine cunoscută şi, în acest context, este de menţionat faptul că editura Curtea Veche va publica în luna septembrie un volum intitulat “Maşinile Regelui”. Textul va fi însoţit de un mare număr de fotografii, în mare parte inedite.

Regele, acum în vârstă de 91 de ani, s-a aflat în localitatea Bière pentru Întâlnirea anuală internaţională a colecţionarilor de maşini din Al Doilea Război Mondial.

De asemenea, una dintre ediţiile viitoare ale emisiunii “Ora Regelui” de la TVR1, va prezenta Muzeul Regal al Automobilului de la Săvârşin, inaugurat anul trecut de Majestatea Sa, în octombrie, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani. Muzeul şi atelierul auto al Regelui vor putea fi vizitate începând de anul viitor, din luna mai până în luna octombrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne