Primul hotel de lux spaţial va fi lansat în 2021

Modulul spaţial va găzdui 4 turişti, care vor avea "camere cu vedere" spre Pământ
Reprezentarea grafică a Aurora Station, hotelul spaţial proiectat de o companie americană
Reprezentarea grafică a Aurora Station, hotelul spaţial proiectat de o companie americană (Orion Span)

După testul efectuat de către Virgin Galactic, care a lansat cursa pentru turismul spaţial, o altă companie americană este gata să trimită primul hotel de lux în spaţiu până în 2021: anunţul aparţine companiei Orion Span din Houston (Texas), care intenţionează să pună la dispoziţie Aurora Station, un modul spaţial cu o lungime de 10 metri şi un diametru de 4,2 metri, capabil să găzduiască patru turişti şi doi membri ai echipajului, pentru un 'sejur' de 12 zile la 320 kilometri de Pământ.

Costul vacanţei este de 9,5 milioane de dolari pe noapte, iar depozite de 80.000 de dolari pot fi deja efectuate online. Suma de 80.000 de dolari este total rambursabilă, în cazul în care solicitanţii se află în imposibilitatea de a oferi 9,5 milioane de dolari.

"Vrem să conducem persoanele în spaţiu deoarece este frontiera finală a civilizaţiei noastre", a explicat fondatorul companiei, Frank Bunger. Orion Span îşi propune să reducă perioada de pregătire necesară călătorilor care doresc să viziteze spaţiul, de la 24 la doar trei luni, reducând astfel costurile.

Turiştilor le vor fi oferite cunoştinţe de bază referitoare la zborul spaţial, mecanică orbitală şi viaţa în medii presurizate. Compania dă asigurări călătorilor că se vor bucura de euforia gravitaţiei zero, vor admira aurorele polare şi oraşele lor natale de la ferestrele hotelului spaţial. Hotelul va orbita Pământul la fiecare 90 de minute, ceea ce înseamnă că oaspeţii vor vedea în jur de 16 răsărituri şi apusuri de soare la fiecare 24 de ore.

La bordul modulului este prevăzut, de asemenea, să se crească plante, se vor experimenta realităţi virtuale prin intermediul hologramelor şi îşi vor putea saluta familia şi prietenii în live stream datorită accesului la internet wireless de mare viteză.

Mai multe informaţii aici.