Primarul Petroşaniului, soţul fostului ministru Iacob Ridzi, trece în barca lui Ponta

Sigla UNPR
Sigla UNPR (Epoch Times România)

Primarul de Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, soţul fostului ministru Monica Iacob Ridzi, s-a înscris în Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), partid aflat la guvernare alături de PSD.

Înscrierea lui Tiberiu Iacob Ridzi reprezintă un câştig pentru organizaţia judeţeană, având în vedere experienţa sa în administraţia publică locală, a declarat preşedintele Comisiei de Arbitraj a filialei UNPR Hunedoara, Gabriel Lungu, citat de Agerpres.

Tiberiu Iacob Ridzi, fost membru al PDL, este la cel de-al treilea mandat de primar al municipiului Petroşani. Ridzi a fost membru al PD din anul 1997, a fost ales consilier local în anul 2000, după care a ocupat funcţia de viceprimar al oraşului în perioada 2004-2007. În anul 2007 a fost ales primar al Petroşaniului în urma unor alegeri parţiale, iar de atunci a fost reconfirmat în funcţie la fiecare ciclu electoral. În luna februarie 2014, la o lună după ce soţia sa, fost ministru PDL, a fost condamnată la închisoare, Tiberiu Iacob Ridzi a anunţat că demisionează din funcţiile de partid pe care le avea în cadrul organizaţiei judeţene a PDL - prim-vicepreşedinte şi preşedinte al organizaţiei Petroşani, activând apoi ca simplu membru, informează evz.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată în ianuarie 2014 la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, în dosarul manifestărilor organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului. Decizia a fost atacată cu recurs la completul de 5 judecători al ICCJ. Următorul termen se va judeca pe 24 octombrie.