Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, l-a schimbat din funcţie pe directorul Spitalului Clinic Colţea

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times România)

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat miercuri că a decis să nu mai prelungească mandatul directorului Spitalului Clinic Colţea, Mircea Lupuşoru. Potrivit edilului, interimatul va fi preluat de către Paul Daniel Iordache, medic epidemiolog, doctor al Universităţii Reykjavik din Islanda.

„Am hotărât să nu mai prelungesc mandatul directorului Spitalului Clinic Colţea, Mircea Lupuşoru. E nevoie de o nouă conducere a acestui spital şi va urma un concurs pentru asta. Până la organizarea concursului, interimatul va fi preluat de către Paul Daniel Iordache, medic epidemiolog, doctor la Universitatea Reykjavik din Islanda şi asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti, un bun profesionist din domeniul sănătăţii”, a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primarului, hotărârea fusese luată cu ceva vreme în urmă, „iar schimbarea conducerii e primul pas din reforma necesară în acest spital şi în alte spitale din subordinea Primăriei Capitalei”.

„Le mulţumesc medicilor care au semnalat inclusiv astăzi problemele de management din spital”, a conchis Nicuşor Dan.

Potrivit ziarului Adevărul.ro, Paul Daniel Iordache a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” în anul 2011. Şi-a început cariera medicală în domeniul Epidemiologiei, unde a activat ca rezident timp de trei ani, sub îndrumarea conf. dr. Adrian Băncescu.

În acest context l-a cunoscut pe profesorul Viorel Jinga, care l-a sfătuit să urmeze un doctorat în epidemiologie genetică în cadrul Proiectului ROMCAN. Aşa a ajuns să îşi întrerupă pregătirea în cadrul specialităţii, prin Hotărâre de Ministru, în 2014, şi l-a ales ca mentor pe unul dintre cei mai performanţi cercetători din lume, pe prof. Bjarni V. Halldorsson de la Universitatea Reykjavik din Islanda.

În anul 2018 a primit titlul de Doctor în Medicină cu calificativul foarte bine. Teza sa de doctorat s-a intitulat: „Epidemiologia genetică a cancerului în România”.