Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, l-a schimbat din funcţie pe directorul Spitalului Clinic Colţea

Nicuşor Dan (Epoch Times România)
D.B.
21.07.2021

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat miercuri că a decis să nu mai prelungească mandatul directorului Spitalului Clinic Colţea, Mircea Lupuşoru. Potrivit edilului, interimatul va fi preluat de către Paul Daniel Iordache, medic epidemiolog, doctor al Universităţii Reykjavik din Islanda.

„Am hotărât să nu mai prelungesc mandatul directorului Spitalului Clinic Colţea, Mircea Lupuşoru. E nevoie de o nouă conducere a acestui spital şi va urma un concurs pentru asta. Până la organizarea concursului, interimatul va fi preluat de către Paul Daniel Iordache, medic epidemiolog, doctor la Universitatea Reykjavik din Islanda şi asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti, un bun profesionist din domeniul sănătăţii”, a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primarului, hotărârea fusese luată cu ceva vreme în urmă, „iar schimbarea conducerii e primul pas din reforma necesară în acest spital şi în alte spitale din subordinea Primăriei Capitalei”.

„Le mulţumesc medicilor care au semnalat inclusiv astăzi problemele de management din spital”, a conchis Nicuşor Dan.

Potrivit ziarului Adevărul.ro, Paul Daniel Iordache a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” în anul 2011. Şi-a început cariera medicală în domeniul Epidemiologiei, unde a activat ca rezident timp de trei ani, sub îndrumarea conf. dr. Adrian Băncescu.

În acest context l-a cunoscut pe profesorul Viorel Jinga, care l-a sfătuit să urmeze un doctorat în epidemiologie genetică în cadrul Proiectului ROMCAN. Aşa a ajuns să îşi întrerupă pregătirea în cadrul specialităţii, prin Hotărâre de Ministru, în 2014, şi l-a ales ca mentor pe unul dintre cei mai performanţi cercetători din lume, pe prof. Bjarni V. Halldorsson de la Universitatea Reykjavik din Islanda.

În anul 2018 a primit titlul de Doctor în Medicină cu calificativul foarte bine. Teza sa de doctorat s-a intitulat: „Epidemiologia genetică a cancerului în România”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor