Prima OUG a Guvernului Ungureanu modifică legea 31/1990, pentru a evita procedura de infringement

Epoch Times România
28.02.2012

Cabinetul Ungureanu a aprobat în şedinţa de marţi prima ordonanţă de urgenţă, prin care a fost modificată legea 31/1990, „celebra lege a societăţilor comerciale”, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Situaţia de urgenţă a fost argumentată de către Executiv prin faptul că „există o serie de directive europene pe care România nu le-a pus în aplicare şi exista, în consecinţă, riscul unei proceduri de infringement”.

„Eram în fază de precontencios în privinţa acelor directive, care se referă la o serie de simplificări legate de mediul în care acţionează societăţile comerciale”, a mai arătat Dan Suciu.

Întrebat cine se face vinovat de întârzierea adoptării modificărilor legislative, reprezentantul Executivului a arătat că „s-a încercat legiferarea în timpul Guvernului Boc”, dar a evitat să spună dacă un minister sau altul nu şi-a îndeplinit angajamentele în acest caz. "Rolul meu nu este să fac evaluări ale ministerelor", a arătat Dan Suciu.

Ordonanţa de urgenţă are ca iniţiator ministerul Justiţiei.

"Actul normativ adoptat marţi simplifică formalităţile de publicare legate de constituirea şi modificarea actelor constitutive şi se propune folosirea paginii de internet proprii în locul publicării obligatorii în Monitorul Oficial", a mai spus purtătorul de cuvânt al Executivului.

De asemenea, se simplifică formalităţile de informare a acţionarilor. Dan Suciu a precizat că toate modificările aduse prin ordonanţa de urgenţă vin în sprijinul acţionarilor şi al societăţilor comerciale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor