Prima Doamnă a SUA entuziasmează susţinătorii lui Barak Obama cu un discurs pasionat

Epoch Times România
05.09.2012

Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, a rostit marţi, la Convenţia Democrată, un discurs pasionat în care l-a susţinut pe preşedintele Obama pentru un nou mandat de patru ani la Casa Albă, relatează BBC News.

În încheierea primei seri a Convenţiei, Michelle Obama a vorbit despre trecutul său şi al preşedintelui în familii cu probleme financiare. Ea a notat şi "privilegiul extraordinar" de a servi ca Primă Doamnă.

Michelle a declarat că, în urmă cu patru ani, "credea profund" în "viziunea soţului său pentru această ţară", dar se temea că un mandat la Casa Albă va schimba viaţa sa şi pe cea a fiicelor sale.

Într-un discurs îndelung aplaudat, ea a împărtăşit detalii despre relaţia sa cu soţul său, care durează de 23 de ani, şi a spus că a găsit "un suflet pereche" într-un bărbat ale cărui valori sunt similare cu ale sale.

"Barack şi cu mine am fost crescuţi în familii care nu aveau foarte mulţi bani sau posesii materiale, dar care ne-au oferit ceva mult mai valoros - iubirea lor necondiţionată, sacrificiul fără ezitare şi şansa de a merge în locuri pe care ei nici măcăr nu şi le-au imaginat", a declarat ea.

Prima Doamnaă a apreciat că acest trecut similar şi valorile comune l-au ghidat pe Obama ca preşedinte. "Ca preşedinte, primeşti tot felul de sfaturi de la tot felul de oameni (...). Însă, în final, când trebuie să iei o decizie, ca preşedinte, nu te poţi ghida decât după valorile tale şi viziunea ta şi experienţa ta de viaţă, care te fac cine eşti", a adăugat ea.

Prima Doamnaă a subliniat că soţul său a fost inspirat de propria experienţă atunci când a pledat pentru legi care să asigure salariul corect pentru femei, asigurări medicale şi credite de studiu.

Michelle a dat asigurări că preşedintele nu s-a schimbat în timpul celor patru ani la Casa Albă. "Este acelaşi om de care m-am îndrăgostit în urmă cu atâţia ani", a adăugat ea.

"Este acelaşi om care şi-a început cariera refuzând slujbe bine plătite şi a lucrat în schimb în cartiere sărace, unde se închisese o fabrică de oţel, luptând pentru reconstrucţia acelor comunităţi", a adăugat ea.

În cele mai grele momente, "se ridică şi merge mai departe, cu răbdare şi înţelepciune, curaj şi eleganţă", a subliniat Prima Doamnă.

Joi, preşedintele Obama va accepta oficial învestitura democrată şi îl va înfrunta pe candidatul republican Mitt Romney în luna noiembrie. Potrivit unui sondaj recent, el are un avans mic în faţa lui Romney. Însă, un sondaj ABC News(Washington Post dat publicităţii înainte de convenţie, el se bucură de cea mai mică popularitate pentru un preşedinte în această perioadă din 1980 până în prezent.

Liderul de la Casa Albă încearcă să recâştige prim-planul politic în următoarele câteva zile, după Convenţia Republicană de săptămâna trecută.

Convenţia va atinge punctul culminant joi, cu discursuri ale lui Obama şi vicepreşedintelui Joe Biden.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor