Prigojin acuză Ministerul rus al Apărării că a plasat mine de-a lungul rutelor de ieşire din Bahmut pentru a “pedepsi” grupul Wagner

Şeful mercenarilor din grupul Wagner,  Evgheni Prigojin
Şeful mercenarilor din grupul Wagner,  Evgheni Prigojin (Youtube - captură ecran)

Fondatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a acuzat "reprezentanţi ai Ministerului rus al Apărării" că au plasat mine de-a lungul rutelor de ieşire din Bahmut ale trupelor sale de mercenari.

Răspunzând la o întrebare pe canalul de Telegram al serviciului său de presă, Prigojin a declarat că 99% din trupele Wagner s-au retras din Bahmut de când au anunţat, la 20 mai, că au capturat oraşul şi au început să predea poziţiile armatei regulate ruse.

Kievul nu a recunoscut în mod oficial căderea oraşului Bahmut, dar atât declaraţiile oficiale, cât şi rapoartele soldaţilor de pe teren împărtăşite cu ziarul Kyiv Independent descriu un scenariu similar.

Potrivit lui Prigojin, au fost amplasate dispozitive explozive în aproximativ 12 locuri de-a lungul rutelor de ieşire ale trupelor Wagner, inclusiv "sute" de mine antitanc.

"Am desfăşurat acţiuni de investigare împreună cu agenţiile de aplicare a legii pentru a documenta totul. În prezent, investigaţiile sunt în curs de desfăşurare", a continuat Prigojin.

Potrivit şefului Wagner, cei care au plasat dispozitivele explozive au fost "reprezentanţi ai Ministerului rus al Apărării".

"Când au fost întrebaţi de ce au făcut-o, au arătat cu degetul în sus", a adăugat Prigojin, sugerând că ordinele au venit de la oficiali de rang superior.

De asemenea, conform lui Prigojin, nu era "nevoie" să se plaseze minele pentru a reţine forţele ucrainene în acele poziţii, ceea ce îl face să creadă că acestea au fost concepute ca o "pedeapsă publică" pentru forţele Wagner.

Disputa de ani de zile a lui Prigojin cu Ministerul rus al Apărării a devenit şi mai publică în timpul bătăliei de la Bahmut, din cauză că şeful Wagner a reproşat instituţiei, în numeroase tirade, că nu a furnizat suficientă muniţie şi că nu a reuşit să atingă obiectivele principale ale războiului Rusiei în Ucraina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe