Preţurile la motorină şi benzină au scăzut semnificativ la Petrom

Petrom (ziuaconstanta.ro)
Andrei Popescu
05.06.2024

Petrom a ieftinit, miercuri, benzina şi motorina cu câte 8 bani pe litru. După aceste reduceri de preţuri, atât benzina standard, cât şi motorina standard costă sub 7 lei pe litru la aproape toate staţiile Petrom din ţară, relatează Economedia.

Potrivit sursei citate, staţia Petrom Vitan a afişat miercuri următoarele preţuri: 6,93 lei pentru un litru de benzină standard şi 6,98 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Reducerea preţurilor carburanţilor a început pe 20 aprilie, zi în care motorina a scăzut sub 7,5 lei pe litru. Ieftinirea de azi este a 14-a din această serie.

Precedenta modificare de preţ a avut loc pe data de 1 iunie, când benzina s-a ieftinit cu 5 bani pe litru, iar preţul motorinei a scăzut cu doi bani pe litru.

Conform site-ului citat, aceste ieftiniri reprezintă un efect al scăderii cotaţiilor internaţionale. Mai exact, preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 1 dolar pe baril din cauza scepticismului faţă de decizia OPEC de a mări oferta la sfârşitul acestui an, pe o piaţă globală în care cererea a dat deja semne de slăbiciune, transmite Reuters.

Totodată, continuând pierderile de la un minim de patru luni atins luni, contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut marţi cu 1,11 dolari, sau cu 1,4%, la 77,25 dolari pe baril. Preţul petrolului Brent a închis luni sub 80 USD pentru prima dată după 7 februarie, după ce a scăzut cu peste 3%.

În plus, petrolul Brent s-a tranzacţionat la 76,76 dolari, la mai puţin de 2 dolari faţă de nivelul minim al acestui an, de 74,79 dolari pe baril, atins la începutul lunii ianuarie. Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor