Presupuşii terorişti Szocs Zoltan şi Beke Istvan părăsesc arestul preventiv

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Epoch Times România)

Cei doi lideri ai „Mişcării tinerilor din cele 64 de Comitate” acuzaţi că intenţionau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie de anul trecut de la Târgu Secuiesc vor ieşi de după gratii, în urma unei decizii pronunţate de judecătorii Înaltei Curţi.

Potrivit Agerpres, instanţa a mai dispus ca Szocs Zoltan şi Beke Istvan, lideri ai grupării să fie puşi în arest la domiciliu.

Reamintim ca cei doi au fost trimişi în judecată de DIICOT pe 19 mai a.c., fiind acuzaţi de instigare la infracţiunea de atentat contra unei colectivităţi, săvârşită în condiţiile Legii nr.535/2004 — privind prevenirea şi combaterea terorismului; instigare la infracţiunea de nerespectarea regimului materiilor explozive. Practic, potrivit procurorilor, Szocs şi Beke intenţionau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de Ziua Naţională a României.

Presupusul atentat a inflamat puternic spiritele la vremea reţinerii celor doi, dând naştere la controverse. În timp ce procurorii DIICOT îl acuză pe Beke Istvan că intenţiona să detoneze o bombă artizanală în timpul evenimentelor dedicate Zilei Naţionale, un apropiat al acestuia susţine că totul era o farsă şi că bomba despre care se vorbea era, de fapt, una care împrăştie bile de plastic, destinată jocurilor militare de airsoft. Detalii aici.