PressOne: Levantul, o buluceală de Emil Constantinescu. Şi Tăriceanu

Tăriceanu vrea pentru Emil Constantinescu înfiinţarea unui "Institut de Studii a Culturii şi Civilizaţiei Levantului". Asta în ciuda nemulţumirii exprimate de Guvern, care ar urma sa scoată bani pentru această iniţiativă direct din Fondul de rezervă.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
13.10.2016

Senatul României a aprobat, luna trecută, înfiinţarea Institutului de Studii Avansate a Culturii şi Civilizaţiei Levantului. Instituţia ar urma să fie finanţată din Fondul de rezervă al Guvernului, care este destinat, potrivit legii, cheltuielilor urgente şi neprevăzute, cauzate, de pildă, de calamităţi naturale, scrie jurnalsita Iulia Marin de la PressOne.ro.

Propunerea legislativă a fost iniţiată pe 19 septembrie de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţinută în plen de către fostul preşedinte Emil Constantinescu şi adoptată pe loc, aproape în unanimitate.

Senatorii şi-au dat acordul cu toată împotrivirea Guvernului şi în ciuda punctului de vedere foarte critic formulat de Academia Română.

Acum, proiectul se află în dezbatere la Comisia de învăţământ şi urmează să fie supus la vot în Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor