Preşedintele Ugandei îşi cere scuze după ce fiul său a cerut-o în căsătorie pe Giorgia Meloni oferind în schimb 100 de vaci

Giorgia Meloni
Giorgia Meloni (Captură ecran - Facebook / Giorgia Meloni)

Preşedintele Ugandei, Yoweri Museveni, a emis miercuri o declaraţie prin care şi-a cerut scuze pentru postările pe reţelele de socializare ale fiului său, un general de armată, care a ameninţat că va invada ţara vecină Kenya.

Publicaţia italiană Politico informează totodată că fiul preşedintelui ugandez, Muhoozi Kainerugaba, i-a întrebat săptămâna aceasta pe cei peste 600.000 de urmăritori de pe Twitter câte vaci ar trebui oferite ca preţ de mireasă pentru Giorgia Meloni, probabil următorul premier al Italiei.

"Nkore vaci. Cele mai frumoase vaci de pe pământ", a scris Kainerugaba, referindu-se probabil la rasa de vaci Ankole, originară din Africa, adăugând că "în cultura noastră îi oferi o vacă fetei care îţi place".

"I-aş da imediat 100 de vaci Nkore! Pentru că este neînfricată şi adevărată!!!", a scris el.

Totuşi, această aparentă declaraţie de afecţiune a fost urmată de ceea ce părea a fi o ameninţare: "Dacă romanii ne resping vacile, înseamnă că trebuie să cucerim Roma. Asta ne-ar lua zile întregi", a scris Kainerugaba - poreclit "generalul tweeting".

Marţi, Museveni, un lider autoritar care se află la putere din 1986, a anunţat că îl demite pe fiul său din funcţia de comandant al forţelor terestre ugandeze, dar îl promovează la gradul de general cu patru stele.

În declaraţia de miercuri, preşedintele ugandez a încercat să calmeze şi mai mult tensiunile. El l-a criticat pe Kainerugaba pentru că se amestecă "în afacerile interne ale ţărilor înfrăţite", dar a justificat promovarea sa spunând că există "alte contribuţii pozitive pe care le-a adus generalul", numindu-l un "panafricanist pasionat".

Comentariile lui Kainerugaba despre Meloni nu au fost menţionate în declaraţia lui Museveni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe