Preşedintele Parlamentului din R. Moldova, Marian Lupu, se află în vizită în SUA

Fostul preşedinte al Partidului Democrat din R. Moldova, Marian Lupu
Fostul preşedinte al Partidului Democrat din R. Moldova, Marian Lupu (www.pdm.md)
Epoch Times România
19.06.2012

Marian Lupu, preşedintele Parlamentului R. Moldova, se află într-o vizită în SUA, în perioada 18 – 22 iunie, informează serviciul de presă al Parlamentului.

În cadrul vizitei, Marian Lupu va avea întrevederi bilaterale cu preşedintele Camerei Reprezentantilor, John Boehner, cu asistentul secretarului de stat al SUA, Philip Gordon, cu conducerea Institutului Naţional Democrat şi cea a Institutului Republican Internaţional, precum şi cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti în SUA.

Înainte de plecarea sa în SUA, Lupu a declarat pentru Europa Liberă că Statele Unite sunt un important partener strategic şi comercial, nu numai unul din cei mai importanţi donatori. Acesta a reamintit că Statele Unite sunt parte din grupul de ţări din formatul 5+2, în cadrul căruia se negociază reglementarea conflictului transnistrean.

Marian Lupu a mai spus că la Washington va încerca să obţină anularea amendamentului Jackson Vanik pentru Republica Moldova, pentru a fi normalizare relaţiile comerciale.

Referitor la relaţia cu NATO şi chestiunea scutului defensiv american antirachetă (care va avea elemente instalate în România), Marian Lupu a precizat că va reafirma neutralitatea Republicii Moldova, ”un element cheie în rezolvarea problemei transnistrene”, relatează Unimedia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor