Preşedintele Iohannis participă la Summitul Uniunea Europeană – Turcia şi la COP 21

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Iohannis participă duminică la Summitul Uniunea Europeană - Turcia, care se va desfăşura la Bruxelles, informează Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, şeful statului va lua parte, luni, la cea de-a XXI-a Conferinţă a Părţilor (COP 21) la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, care va avea loc luni, la Paris.

"Summitul de la Bruxelles are ca obiectiv consolidarea relaţiilor pe multiple planuri dintre Uniunea Europeană şi Turcia. Vor fi dezbătute cu prioritate aspecte legate de domeniul migraţiei, unde Turcia joacă un rol foarte important în controlul fluxurilor migratorii către Uniune. Vor mai fi abordate teme legate de procesul de negociere a aderării Turciei la Uniunea Europeană, precum şi procesul de liberalizare a regimului de vize al Uniunii pentru cetăţenii turci.", se precizează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

În ceea ce priveşte deschiderea Conferinţei Părţilor (COP 21) la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, la eveniment vor lua parte şefi de stat şi guvern din peste 145 de ţări.

Miza principală a conferinţei, care se va desfăşura la Paris, în perioada 30 noiembrie - 11 decembrie, o reprezintă adoptarea unui nou acord internaţional în domeniul schimbărilor climatice, care să fie obligatoriu din punct de vedere juridic şi aplicabil tuturor statelor începând cu 1 ianuarie 2021. Noul acord internaţional în domeniul schimbărilor climatice ar urma să încorporeze un set de reguli ambiţioase şi obligatorii privind reduceri cuantificabile a emisiilor de gaze cu efect de seră şi să fie în linie cu ultimele descoperiri ştiinţifice şi tehnologice, se precizează în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne